Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

od strane | dec 6, 2022 | Tech | 0 Komentara


Od sada možete lakše koristiti PDF dokumenta prilikom Microsoft TEAMS komunikacije

Microsoft i Adobe su zajedničkim snagama odlučili da olakšaju deljenje i rad PDF datoteka prilikom korišćenja Microsoft Groups aplikacije, zahvaljujući ažuriranoj Acrobat aplikaciji. Slično samostalnoj verziji Adobe Acrobat-a, ova aplikacija vam omogućava da pregledate, kompresujete, organizujete, izvozite i komentarišete PDF-ove, ali sada sve to možete da uradite direktno u MS Groups-u.

Adobe aplikacija za Groups nije potpuno nova i attain sada je često dobijala dodatne funkcije. Sa najnovijim ažuriranjem, možete da podesite Adobe Acrobat aplikaciju kao “default” program za otvaranje PDF datoteka, tako da se one uvek otvaraju direktno u Acrobat aplikaciji unutar Groups-a, umesto da birate i prebacujete se na Acrobat aplikaciju svaki attach kada pokušate da otvorite PDF datoteku. Pošto se dokumenti dele i otvaraju u istoj aplikaciji koju već koristite za komunikaciju, to saradnju pomoću Groups-a, čini mnogo jednostavnijom i lakšom.

adobeacrobatteamsfeaturecomparison_1.jpg

Upotreba Adobe Acrobat aplikacije u velikoj meri proširuje mogućnosti korišćenja Groups-a kada se radi o manipulaciji sa PDF datotekama. Bez nove opcije, timovi mogu da pregledaju PDF datoteke i to je sve. Sada, Adobe dodaje mogućnost ostavljanja komentara na PDF datoteke, zatim dopušta izvoz u drugom formatu, dodavanje ili uklanjanje stranica u PDF-u, kao i kompresiju radi uštede prostora. Pregled i komentarisanje PDF dokumenata je moguće bez plaćenog Adobe Acrobat plana, ali naprednije funkcije zahtevaju Adobe Acrobat Similar old ili Pro nalog.

Da bi vaši podaci bili bezbedni, dokumenti poslati preko Groups-a čuvaju se samo na Adobe Inventive Cloud serveru u vašem regionu attain 24 sata, dok se fzavršene verzije dokumenata čuvaju na originalnom OneDrive ili SharePoint serveru sa koga dolaze.

Da biste koristili Adobe Acrobat aplikaciju, IT administrator u vašoj firmi će morati da omogući aplikaciju pomoću Groups centra za administraciju.

Izvor: Microsoft i Adobe

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs