Omiljene aplikacije koje će vam pomoći da ostanete fit

od strane | jan 17, 2023 | Tech | 0 Komentara


Omiljene aplikacije koje će vam pomoći da ostanete fit

Ove aplikacije su prešle dug keep u pružanju tačnih i konzistentnih zdravstvenih podataka, a mogu ponuditi praktične pristupe održavanju fizičke kondicije i mentalnog zdravlja, a čak ih možete koristiti za preko potrebnu motivaciju. Aplikacije danas mogu da pomognu u praćenju svega, od broja koraka dnevno scheme kvaliteta vazduha na otvorenom.

Sve više i više aplikacija za zdravlje i fitness sada je dostupno zbog rastuće sklonosti ka vođenju zdravog života, kao i upotrebi pametnih satova – čime donose revoluciju u fitness industriju. Kako biste započeli svoj fitness keep na pravi način, suzili smo izbor na šest odličnih aplikacija za pametne telefone i nosive uređaje koje su dostupne na AppGallery. Nova je godina, da li ste spremni za novu sebe?

Huawei Neatly being App

Korišćenje aplikacija orijentisanih na zdravlje je efikasan način za postavljanje ciljeva kao i praćenje uspeha. Zaista, studija koju je objavila kompanija Accenture pokazuje da je 43 odsto potrošača koji koriste digitalne zdravstvene alate povećalo svoj fokus na dobrobit i prevenciju, a nešto više od trećine (34 odsto) ima bolje razumevanje svog zdravlja. Korisnici mogu dobiti bolju podršku za uobičajene vežbe, uključujući hodanje, trčanje i vožnju bicikla, kao i merenje otkucaja srca uz aplikacije kao što je Huawei Neatly being App. Ova aplikacija sveobuhvatno prati i analizira zdravlje koristika i pruža podatke kao što je merenje nivoa stresa, kvalitet sna, Heartrate pri vežbanju, fitness režima treninga i nivo kiseonika u krvi, a to možete lako pratiti uz pomoć svojih nosivih uređaja.

Yazio

Korisnici koji žele da žive zdravije tako što gube na težini, grade mišiće ili se zdravije hrane ne moraju ovaj keep da prolaze sami. Mogu se obratiti aplikacijama kao što je Yazio za smernice i efikasnije rezultate. Dobitnik nagrade AppGallery Editors’ Need Awards za najbolju aplikaciju fokusiranu na zdravlje u 2022. godini, među najuspešnijim je aplikacijama za brojanje kalorija i povremenog posta za mršavljenje uz održavanje zdravog načina života.

Yazio01.jpg

Adidas Working: Sports Tracker

Budite motivisani da trenirate dosledno uz Adidas Working: Sports Tracker, aplikaciju sa ugrađenim GPS praćenjem koja čini mnogo više od monitoringa trčanja. Korisnici mogu da se upoznaju sa raznim sportovima koje možda nikada nisu probali, jer se aplikacija može pohvaliti sportovima kao što su trčanje, planinarenje, biciklizam, joga i još mnogo toga. Aplikacija vam takođe pomaže da ostanete organizovani, jer vodi evidenciju minuta, pređenih kilometara i potrošenih kalorija i pruža statistiku. Uz redovne izazove, korisnicima će biti lakše da ostanu motivisani.

AdidasRunningSportsTracker01.jpg

Headspace

Studenti i zaposleni često se suočavaju sa problemima poput socijalne izolacije i stresa. Imajući ovo na umu, možete preduzeti korake uz pomoć aplikacija za upravljanje stresom, kao što je Headspace. Ova aplikacija sadrži stotine vođenih meditacija za odrasle i decu, a može se čak pohvaliti i sopstvenim Netflix emisijama.

Headspace01.jpg

Peaceful

Ostanite u vrhunskoj kondiciji za vežbanje tako što ćete preduzeti mere za svoj san i kvalitetan odmor. Preporučena od strane vrhunskih psihologa i stručnjaka za mentalno zdravlje, Peaceful je odlična aplikacija za upravljanje spavanjem i meditaciju. Doživite manje stresa i anksioznosti, kao i mirniji san uz vođene meditacije, priče za spavanje, programe disanja, kurseve i opuštajuću muziku. Korisnici se čak mogu osnažiti da prekinu loše navike kroz aplikaciju, odabirom meditacija koje su specifične za njihove potrebe.

Calm01.jpg

Airly

Na kraju, bilo da je to pre nego što krenete na večernje trčanje u parku ili vežbanje na otvorenom, želeli biste da znate da li je kvalitet vazduha dovoljno dobar da to učinite bezbedno. Tokom perioda sa lošijim kvalitetom vazduha, trebalo bi da se odlučite za vežbanje u zatvorenom prostoru jer povišeni nivoi zagađujućih materija mogu uticati na disanje i, u najgorem slučaju, čak izazvati zdravstvene probleme. Mobilne aplikacije kao što je Airly olakšavaju praćenje kvaliteta vazduha, efikasno pomažući da optimizujete rutinu vežbanja. Aplikacija je intuitivna, laka za korišćenje i što je još važnije, prikazuje tačne podatke o kvalitetu vazduha, uključujući nivoe zagađenja vazduha.

Airly01.jpg

PR tekst

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs