Otkriveni kodovi za varanje za Gran Turismo 4 skoro 20 godina nakon lansiranja igre

od strane | mar 30, 2023 | Tech | 0 Komentara

Divni su, ali i retki momenti kada igra stara skoro 20 godina može da nas iznenadi nečim novim. Jedan gejmer je otkrio skup kodova za varanje u Gran Turismo 4, igri koja je davne 2004. bila lansirana za PlayStation 2 u Japanu i 2005. u Severnoj Americi.

Gejmer, poznat kao Nenkaai na Twitteru, ih je otkrio, ali nije jasno kako ih je uopšte pronašao. Skoro dve decenije niko nije znao za njih, a u klasičnom “old-school” stilu dobijate razne prednosti ako određenu dugmad pritisnete u određenoj sekvenci, piše GameSpot.

Sećate se svi verovatno “Konami koda” Gore-Gore-Dole-Dole-Levo-Desno-Levo-Desno-B-A koji vam u igri Contra doda trideset života. Pa, ovo slično funkcioniše. Međutim, mogu se koristiti samo kada prođe 365 dana u igri u Gran Turismo 4:

  • Zaradite 10.000.000 kredita u GT Mode: Select, Levo, Desno, Desno, Dole, Gore, Gore, Levo, Dole, Gore, Desno, Levo, Dole, L1, R1, Select
  • Položite bilo koji vozački ispit: Select, R1, Select, R1, Select, L2, L2, R2, R2, L1, Select, L1, Select
  • Zaradite zlatni rejting na bilo kom vozačkom ispitu: Select, Select, R1, R2, L2, L2, Select, L1, R1, Select, R2, L1, Select
  • Zaradite zlatni rejting za bilo koji događaj: Select, L1, Gore, Gore, Select, R1, Dole, Dole, Select, L2, Select, R2, Select

Gran Turismo 4www.gran-turismo.com

Nenkaai primećuje da kodovi da zaradite zlato za bilo koji događaj ne funkcionišu baš uvek, moguće je da je više kodova skriveno u igri. Ne samo to, kodovi funkcionišu čak i u motociklističkoj igri Tourist Trophy iz 2006. godine, koja koristi isti endžin kao i Gran Turismo 4.

Ovo je stvarno interesantno otkriće za igru koja je toliko stara, posebno u jednoj od najuticajnih franšiza ikada. Najnoviji unos, Gran Turismo 7 lansiran je prošle godine za PS4 i PS5, a nedavno je dobio i PS VR2 ažuriranje.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs