Ovako izgleda iPhone sa Lightning i USB-C portovima

od strane | feb 12, 2023 | Tech | 0 Komentara

12.02.2023 09:27 |

Cell

Ovako izgleda iPhone sa Lightning i USB-C portovima

Pre nego što Apple smisli šta će da radi povodom novih regulativa, već smo videli korisnike koji su zamenili Lightning port USB-om, ali jedan inženjer je celu priču podigao na viši nivo – napravio iPhone sa Lightning i USB-C portom.

Proces zamene Lightning porta USB-C verzijom nije nemoguće ukoliko ste baš uporni, ali dodavanje još jednog porta pored postojećeg zahteva ozbiljan poduhvat. Da ne govorimo da nema baš previše smisla, sam ako nećete da koristite žične slušalice i punite telefon u isto vreme.

Slušalice i punjač u isto vreme

Video objavljen na YouTube pokazuje baš to – USB-C port, odmah pored postojećeg, fabrički ugrađenog Lightning porta. Sem pomenutog scenarija sa žičnim slušalicama (ako ih se iko seća) i punjenjem u isto vreme, teško da možemo da zamislimo neki koristan scenario za dva porta.

Šalu na stranu, Apple nije u obavezi da ubaci USB-C port enact 2024. godine, tako da je malo verovatno da će ova kompanija uopšte raditi na tome na iPhone 15. Postoje naznake da bi naredni iPhone, ili onaj posle njega, mogli potpuno da odbace fizičke portove, što je smer u kojem Apple ide već godinama, a ovo uvrtanje ruke sa USB-C bi samo moglo da ih pogura u pravom smeru.

Sa druge strane, Apple već koristi USB-C, superiorniji konektor na svojim uređajima kao što je iPad, bez nekih ograničenja po pitanju ekosistema, tako da kompanija ima sve potrebno da napravi tranziciju, samo je pitanje da li će se to desiti.

U međuvremenu, pogledajte video kako izgleda napraviti iPhone sa potpuno funkcionalnim Lightning i USB-C portovima.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs