Produce The Earth je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri Minecraft, a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u Minecraft čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri. Na BuildTheEarth.procure/design možete videti mapu delova sveta koji je već napravljen i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.

Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na Instagram mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Unhappy i Subotica. Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će field biti kada stignu manufacture Užica na primer.

Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom Discord kanalu BTE Balkans možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog megalomanskog projekta.

Evo nekoliko slika ispod, a vi testirajte svoje znanje geografije i probajte da pogodite o kojim lokacijama i kojim znamenitostima se radi.

SrbijaMinecraft01.jpg

SrbijaMinecraft03.jpg

SrbijaMinecraft04.jpg

SrbijaMinecraft05.jpg

SrbijaMinecraft06.jpg

SrbijaMinecraft07.jpg

Izvor: Benchmark.rs

Opširnije