Pixel Watch

od strane | nov 12, 2022 | Tech | 0 Komentara


12.11.2022 11: 15 |

Mobile

Pixel Watch - na šta je Google potrošio 2,1 milijardu dolara?

Kompanija Google se tokom godina, pored svojih glavnih projekata u vidu servisa koje praktično svi svakodnevno koristimo, bavila i još koječime, od brojnih softverskih stvari od kojih je čak 275 napušteno i otišlo u zaborav, attain konkretnih uređaja. Sećam se koliko je pažnje npr. privukao prvi Google Nexus mobilni telefon napravljen 2010. u saradnji sa HTC-om, pa zatim prvi Chromecast i razni drugi uređaji kroz koje je Google želeo da demonstrira svoje softverske tehnologije u najčistijem, odnosno izvornom formatu.

Iako smo i Android i Google TV imali prilike da vidimo u uređajima pod Google brendom, njihov WearOS namenjen pametnim satovima je dugo prisutan na uređajima brojnih kompanija, ali ga nismo videli i u Google izvedbi. A onda je prošle godine Google za 2.1 milijardu dolara kupio kompaniju Fitbit, koja je jedno od najpoznatijih imena pogotovo u Americi, kada su u pitanju nosivi neatly being uređaji, pa iako je svrha toga bila pre svega kupovina znanja i patenata, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo videti i neki realan uređaj. Odmah nakon te kupovine su korisnici počeli da prizivaju Google sat pod Pixel brendom, pa i nije neko iznenađenje što je ove godine zaista i predstavljen i dostupan u prodaji. Naravno ne može se kupiti kod nas, kao uostalom ni Pixel telefoni, ali je Peca u paketu sa telefonom iz Pariza doneo i sat koji se uz Pixel 7 Skilled  dobija na poklon, pa imamo prilike da vas upoznamo sa time kako radi Pixel Gaze i šta specifično donosi u odnosu na druge Wear OS satove.

A specifičnosti ima, u raznim aspektima, pa je u pitanju sat koji se solidno razlikuje od svih koje smo attain sada testirali, a testirali smo ih prilično.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs