Pored grafike, Nvidia je prijavila DLSS 3 sa ozbiljnim poboljšanjima

od strane | sep 21, 2022 | Tech | 0 Komentara

Apsolutno je razumljivo ako ne idete u korak sa svim hardverskim trendovima u sferi personalnih računara, posebno imajući u vidu porast cene svega (ako je situacija sa grafičkim karticama na svetskom tržišnom tržištu). Međutim, upravo tome služi softver za „AI upscaling“, koji donosi bolje performanse u video igricama na istom hardveru. Kako navodi DigitalTrends, uskoro se očekuje nova verzija ovakvog rešenja, ali ne baš za stari hardver.

Nvidia DLSS 3

Tokom događa GeForce Beiond, pored RTKS40 grafičke kartice kompanija Nvidia je najavila treću generaciju svoje tehnologije „duboko otkrivajući ogromno uzorkovanje“ ( skraćeno kao DLSS) koji će biti dostupan za najnovije grafičke kartice serije RTKS 40. Znamo, odmah se pitate koja je svrha korišćenja tehnologije „upscaling“ na poslednjoj seriji grafičkih kartica, i mi se donekle slažemo, ali nisu svi modeli iz nove serije podjednako moćni. Sigurno vam neće trebati DLSS 3 na 90KS. Tehničke specifikacije

Što se tiče identične tehnologije obrade slike u vašim omiljenim video igricama, ona se sastoji od četiri ko mponente, od kojih su najvažnije nova vrsta ubrzanja za optički tok, kao i novi sistem za prikazivanje vektora pri kretanju. DLSS 3 će obraditi prethodni kadar zajedno sa novim kadrom da predvidi kako će se scena promeniti. Posledica ovoga je stvaranje novih okvira kroz ovu tehnologiju, koji ne samo da će poboljšati performanse već i kvalitet prikaza slike.

Nvidia obećava da će najnovija, treća generacija DLSS tehnologije biti podignuta četiri puta brže upravo zbog svoje sposobnosti da umnoži dostupnost okvira i kombinovanjem tri odvajanja tehnologije – „DLSS Mountainous Resolution“, „DLSS Frame Generation“ i „Nvidia Relfek“ koja služi za poboljšanje odziv u igri i značajno smanjenje latencije kroz sinhronizaciju procesora i grafičke kartice.

Pored toga, DLSS 3 će moći značajno da poboljša performanse onih igara koje se više oslanjaju na procesor umesto na grafičku karticu, kao što je Microsoft Flight može da vidi simulator, što je priloženo. . Sve ovo zvuči jako, ali jedno pitanje ostaje u vazduhu – gde da nabavimo grafičku karticu najnovije serije? Dakle sa kupujem i prodajem, naravno .