Prijatno iznenađenje: Half-Life dobio veliko ažuriranje povodom svoje 25. godišnjice

od strane | nov 19, 2023 | Tech | 0 Komentara

Valve je dodao mnoštvo novog sadržaja u Half-Life, zvaničnu podršku za Steam Deck i objavio dokumentarac o ovoj igri.

Valve je upravo objavio veliko ažuriranje povodom 25. godišnjice za Half-Life koje donosi obilje novog sadržaja, nekoliko dobrodošlih poboljšanja kvaliteta igre, pa čak i podršku za Steam Deck, prema saopštenju na Half-Life veb-sajtu. Takođe, igru možete besplatno preuzeti u određenom vremenskom periodu.

Pa da počnemo od noviteta koji su dodati: Igra sada uključuje Half-Life Uplink, “mini-kampanju” koja je prvobitno bila dostupna samo na CD-ovima iz magazina i proizvođača hardvera, kaže kompanija. Tu su i četiri nove multiplayer mape koje Valve opisuje kao “guranje granica mogućeg u Half-Life engine-u”. Valve je takođe dodao mape i modele multiplayer likova sa CD-a pod nazivom Half-Life: Further Data.

Half-Life možete besplatno preuzeti u naredna dva dana

Kada završite sa čitanjem podužih beleški o ažuriranju na njihovom sajtu, možete pogledati novi dokumentarac povodom 25. godišnjice koji je Valve upravo postavio na svoj YouTube kanal (koji je režirao Danny O’Dwyer, koga možda znate iz Noclip-a) a mi smo ga okačili odmah ispod ovog pasusa. Ako već nemate Half Life, možete ga besplatno preuzeti sa Steama do 20. novembra (19 časova po srednjeevropskom vremenu).

Valve je dodao i neke nove postavke, uključujući mogućnost igranja sa širokim FOV-om i podršku za “pravilno konfigurisan džojstik”. Korisnički interfejs igre je ažuriran tako da se sada prilagođava većim ekranima. I Half Life je sada Steam Deck Verified, što znači da bi trebalo da radi dobro na Steam Deck-u bez ikakvih podešavanja.

Na kraju, ima nekoliko važnih napomena: jubilarno izdanje sada je “definitivna verzija”, kaže Valve, ali stara verzija igre i dalje je dostupna na “steam_legacy” beta branch-u. Valve će takođe “smanjiti vidljivost” Half-Life: Source.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs