Samsung Galaxy S23+ se pojavio na Geekbench testu sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom

od strane | nov 3, 2022 | Tech | 0 Komentara


03.11.2022 13: 51 |

Mobile

Samsung Galaxy S23+ se pojavio na Geekbench testu sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom

Novi modeli Samsung Galaxy S23 serije za američko tržište će biti opremljeni svežim Qualcomm čipsetom – Snapdragon 8 Gen 2. Ovaj čipset će najverovatnije biti najavljen na Snapdragon Summit, Qualcomm konferenciji koja treba da se održi od 15. enact 17. novembra, a i Motorola je najavila da će tempirati da predstavi novi flagship mannequin upravo kada ga Qualcomm zvanično najavi.

Verzija Galaxy S23+ bez Exynos čipseta nosi oznaku SM-S916U i radi na Android 13 OS-u, najverovatnije sa One UI 5.0 preko. Mannequin koji je bio na testu dolazi sa 8 GB RAM-a, ali ćemo verovatno videti i verzije sa više radne memorije.

S23plus.jpg

Interesantno je da pored činjenice da imaju isti čipset i količinu RAM-a, S23 i S23+ postižu različite rezultate na testovima. S druge strane, rani produkcijski modeli poput ovih, koje bismo trebali da vidimo uživo tek za nekoliko meseci imaju tendenciju da pokazuju nekonzistentne rezultate.

Dok ne dođe vreme premijere teško da će bilo ko od nas znati da li će S23 serija u potpunosti preći na Snapdragon čipove, ili će Samsung ostati na Exynos čipovima za određena tržišta, uključujući i Srbiju.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs