Samsung Galaxy S25 Ultra možda ostane bez jedne kamere u odnosu na S24 model

od strane | maj 14, 2024 | Tech | 0 Komentara

Iako smo od lansiranja nove Samsung Galaxy S serije telefona dosta udaljeni, prve glasine već stižu. Jedna od njih je i da će najbolji model nove serije, Galaxy S25 Ultra ostati bez jedne kamere u odnosu na Galaxy S24 Ultra, što znači da će umesto četiri, imati tri zadnje kamere.

Navodno, jedna od kamera koja će biti izostavljena je ona sa telefoto sočivom i senzorom od 10 MP koja nudi 3x optički zum. Kao što ste možda pretpostavili, Samsung će umesto toga pokušati da nas ubedi da glavna kamera na S25 Ultra može da napravi fotografije jednako dobro, ako ne i bolje, nego što bi to mogla specijalizovana jedinica sa 3x optičkim zumom.

Za to će ubuduće, navodno, glavna kamera dobiti poboljšanu obradu slike, piše GSMArena. Glavna kamera S25 Ultra modela navodno će imati istu rezoluciju i veličinu senzora kao i ona na S24 Ultra, ali će joj sposobnost hvatanja svetlosti biti poboljšana. Širokougaona kamera, barem u ovom trenutku, navodno nema promena.

Samsung Galaxy S25 Ultra možda ostane bez jedne kamere u odnosu na S24 model
Samsung S24 Ultra – Benchmark

Periskopska zum kamera S25 Ultra modela navodno se testira sa promenljivim zumom sa dve fiksne žižne daljine, pri čemu je prva između 4x i 5x, a druga između 6x i 7x. Samsung navodno još uvek nije odlučio koje će tačno žižne daljine odabrati, ali će ih biti dve.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs