Samsung je prošle godine prodao više telefona sa savitljivim ekranom nego svi ostali zajedno

od strane | mar 5, 2023 | Tech | 0 Komentara

Kategorija pametnih telefona sa savitljivim ekranom ubrzava svoj razvoj, sa sve više brendova koji predstavljaju svoje sklopive telefone kako bi imali udela na relativno novom tržištu. Međutim, jedan od pionira u industriji, kompanija Samsung i dalje je neprikosnoveni lider.

Dok druge kompanije tek predstavljaju svoje prve ili druge generacije, Samsung ove godine sprema već petu generaciju svojih Flip i Fold modela, što im je omogućilo da postanu tržišni lider u ovom segmentu. Ova kompanija je 2022. godine isporučila više telefona sa savitljivim ekranom nego svi ostali proizvođači zajedno, prenosi Sammobile.

Prema istraživanju statističke firme Canalis, tržište telefona sa savitljivim ekranom zabeležilo je 14,2 miliona isporuka širom sveta u 2022. godini, od čega je samo Samsung isporučio više od 11 miliona jedinica.

Savitljivi telefoni 2022Financial Times

Na drugom mestu je kompanija Huawei sa nešto manje od dva miliona isporučenih telefona, a slede Oppo, Vivo, Xiaomi, Honor i Motorola su isporučili samo 40.000 ovih pametnih telefona.

Uz to, Canalis procenjuje da će se isporuke uređaja sa savitljivim ekranom u 2023. udvostručiti i dostići 30 miliona jedinica. Očekuje se da će tržište telefona sa savitljivim ekranom postati zanimljivije i konkurentnije kada kineski brendovi ponovo lansiraju svoje sklopive uređaje van Kine kako bi osporili dominaciju kompanije Samsung u ovom segmentu, kao što je to ove godine uradio Honor sa Magic Vs modelom.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs