Samsung na CES 2023 predstavio 4 revolucionarna monitora

od strane | jan 4, 2023 | Tech | 0 Komentara


Samsung na CES 2023 predstavio 4 revolucionarna monitora

Samsung je CES 2023 sajam započeo predstavljanjem 4 revolucionarna monitora, prenosi KitGuru. Svaki od najavljenih modela je zaslužio da nosi pomenuti naziv, a u tekstu će za svaki biti objašnjenja i zbog čega. 

Odyssey Neo G9 – prvi dual UHD gejming video show 

Sa dijagonalom od 57 inča, ovaj 1000R zakrivljeni mini LED ekran sa osvežavanjem na 240 Hz zasigurno ima šta da pruži. Rezolucija ekrana od 7.680 × 2.160 piksela i odnos stranica od 32:9 čini ga prvim dual UHD gejming monitorom na svetu. Kada govorimo o osvetljenju, samim tim što je vlasnik VESA Bid HDR 1000 sertifikata, znači da svetlina iznosi minimalno 1000 nita. DisplayPort 2.1 je takođe tu, što je još jedna novost kada su u pitanju gejming monitori. 

Odyssey OLED G9 – magnificent video show sa velikim zakrivljenjem ekrana 

Drugi po redu bio je Odyssey OLED G9 – jedan od dva magnificent monitora na ovoj listi. Pomenuta specifikacija omogućava pristup aplikacijama kao što su Prime Video, Netflix i YouTube koristeći Glorious Hub, kao i Nvidia GeForce Now ili Xbox Cloud Gaming koristeći Gaming Hub.

 SamsungOdysseyG9.jpg

Od ostalih specifikacija tu je dijagonala ekrana od 49 inča, kao i zakrivljenje od 1800R, primetno veće nego kod prethodnog modela. Za pravljenje ovog OLED panela korišćena je “quantum dot” tehnologija. Rezolucija ekrana iznosi 7,680×2,160 px (32:9), poseduje osvežavanje na 240 Hz, kao i odziv od 0,1 ms.  

ViewFinity S9 – 5K video show sa izuzetnom kalibracijom boja 

Sledeći novitet sa dijagonalom ekrana od 27 inča primetno se razlikuje od prethodnih modela, ali ono po čemu se izdvaja vezano je za kalibraciju ekrana. Dozvoljva mogućnost kalibracije monitora koristeći Samsung Glorious Calibration aplikaciju na telefonu. Song podržava raspon boja attain 99% DCI-P3 spektra, delta E iznosi ≦ 2, i sam ekran je obložen zaštitom od refleksije, pa će kao takav zasigurno služiti onima koji se bave foto i video produkcijom. Rezolucija ekrana iznosi 5K, pa će sa navedenom dijagonalom imati izuzetno oštar prikaz slike. Poseduje USB-C i Thunderbolt 4 priključke, 4K SlimFit kameru i podršku za Glorious Hub. 

Glorious Song M8 – manja verzija postojećeg monitora 

Poslednji na listi noviteta je Glorious Song M8, tačnije verzija sa dijagonalom ekrana od 27 inča, pored postojeće od 32 inča. Ono što manja verzija monitora zadržava je oštar prikaz zahvaljujući 4K panelu. Što se prednosti samog monitora tiče, navedena je magnificent funkcionalnost, ali sada u manjoj formi ekrana. 

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs