Samsung predstavio najbolje funkcionalnosti One UI 5 korisničkog interfejsa

od strane | okt 14, 2022 | Tech | 0 Komentara


14.10.2022 16: 34 |

Mobile

Samsung predstavio najbolje funkcionalnosti One UI 5 korisničkog interfejsa

Samsung je potvrdio da će One UI 5 biti dostupan korisnicima kao stabilno ažuriranje firmvera u narednim nedeljama za vodeće Galaxy modele kao što su Galaxy S22 serija, Z Flip4 i Z Fold4.

Nove stvari koje možemo da očekujemo su redizajnirani zaključani ekran, koji vam sada omogućava da prilagodite pozadinu, brojčanik sata i palete boja, ali ne i da dodajete vidžete kao što to može nova iPhone 14 serija. Još jedan zgodan dodatak je opcija video pozadine koja vam omogućava da postavite kratak video na zaključani ekran.

Samsung takođe donosi nove pametne predloge za vidžete i aplikacije koje nude predloge na osnovu vaših obrazaca korišćenja. Rutine (Routines) One UI 5 sadrže nove opcije prepoznavanja koje pomažu u pokretanju automatizacije. Režimi (Modes) su nova funkcija koja vam omogućava da programirate prilagođena podešavanja i funkcije aplikacije za različite delove dana – na primer kada idete na spavanje ili tokom vežbanja.

One_UI_5_main1.gif

Bixby Text Call je Samsungov odgovor na Google Display hide hide pozive i omogućava vam da primate pozive putem tekstualne poruke u onim trenucima kada ne želite da razgovarate.

Kada odgovorite na poziv pomoću Bixby Text Call, osoba sa druge strane linije će biti obaveštena i onda možete da otkucate šta želite da Bixby kaže, a istovremeno dobijate transkripciju onoga što druga osoba govori u realnom vremenu. Bixby Text Call je već dostupan korisnicima u Južnoj Koreji, dok je engleska verzija planirana za početak 2023.

Tu je i novi meni povezanih uređaja (Connected devices) i centar za privatnost sa kontrolnim tablama za bezbednost i privatnost. Samsung je takođe dodao novo obaveštenje na panelu (Fragment Panel) za deljenje koje vas upozorava kada pokušate da delite fotografije sa osetljivim informacijama kao što su pasoš ili bankovna kartica.

One_UI_5_main4.gif

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs