Samsung uvodi Matter funkcionalnost i ulazi u novu eru interoperativnosti

od strane | nov 8, 2022 | Tech | 0 Komentara


Samsung uvodi Matter funkcionalnost i ulazi u novu eru interoperativnosti

Samsung je objavio da je od sada dostupna Topic funkcija, koja omogućava kontrolu uređaja preko aplikacije SmartThings. Aplikacija SmartThings Android biće ažurirana kako bi omogućila kontrolu svih uređaja kompatibilnih sa Topic standardom.

Kao pionir u sektoru pametnih kuća, Samsung od samog početka daje ključan doprinos razvoju Topic standarda i jedna je od prvih kompanija koja je dobila Topic sertifikat. Samsung je ranije ove godine predstavio TV uređaje i Family Hub frižidere koji su unapređeni tako da podržavaju funkciju Topic kontrolora i time pojednostave korišćenje Samsung uređaja i drugih proizvođača. Platforma SmartThings je u maju 2022. pokrenula program ranog testiranja za partnere „Partner Early Earn admission to Program“, naredni korak ka stvaranju ekosistema kompatibilnog sa Topic standardom, koji je odabranim partnerima omogućio početnu prednost u testiranju platforme SmartThings i mobilnih softvera koji podržavaju Topic current.

SmartThings_Matter_SDC_thumb728.jpg

„Sada prelazimo sa osnovne povezanosti na stvaranje neverovatnog iskustva“, izjavio je Jaeyeon Jung, potpredsednik i direktor platforme SmartThings u odeljenju za korišćenje mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Topic current je budućnost koja korisnicima pruža bogat izbor i kompatibilnost pametnih uređaja. Danas počinje velika prekretnica za masovni prelazak na pametne kuće.“

Aplikacija SmartThings podržava multiadministrativnu funkciju, koja korisnicima omogućava da kontrolišu svoje Topic uređaje sa različitih platformi i aplikacija. Samsung i Google su ovog meseca objavili da proširuju partnerstvo kako bi unapredili multiadministativnu podršku i time poboljšali interoperativnost i ponudili bolje korisničko iskustvo. Otvorena platforma SmartThings nudi jedan od najvećih integrisanih ekosistema, a brendovi kao što su Google Nest, Eve Methods, Nanoleaf, Yale i drugi će lansirati proizvode sa Topic sertifikatom.

Podrška Topic kontrolora platforme SmartThings počinje sa drugom i trećom generacijom ove platforme, kao i platformom Aeotec Neat Home. Sve platforme će nastaviti da podržavaju Zigbee, Z-Wave i LAN uređaje, uključujući Wi-Fi i Eternet i biće ažurirane putem mreže kako bi omogućile podršku za Wi-Fi, Eternet i Topic uređaje na bazi Thread tehnologije.

„Posvećeni smo daljoj podršci za postojeće protokole, a istovremeno pomažemo sektoru da pređe na budućnost zasnovanu na Topic standardu“, izjavio je Designate Tekip, potpredsednik za proizvode u SmartThings segmentu i član Odbora Saveza za standarde povezivanja. „SmartThings korisnicima oduvek pruža najfleksibilnije opcije povezivanja, uključujući Zigbee and Z-Wave. Uvođenje podrške za Topic i Thread potvrđuje da platforma SmartThings ostaje najraznovrsniji ekosistem za one koji žele da uvedu ili prošire svoj pametni dom.“

Za više informacija o platformi SmartThings posetite www.smartthings.com.

PR saopštenje

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs