Snapdragon 8 Gen 2 donosi 42 % ubrzanja, konačno brži od Apple A16 Bionic procesora, tvrdi Xiaomi

od strane | nov 29, 2022 | Tech | 0 Komentara


29.11.2022 13: 47 |

Mobile

Snapdragon 8 Gen 2 donosi 42 % ubrzanja, konačno brži od Apple A16 Bionic procesora, tvrdi Xiaomi

Uporedo sa izlaskom nove Xiaomi 13 serijom mobilnih telefona koja bi trebalo da bude predstavljena 19. decembra, kineski gigant želi da sposobnosti svojih telefona predstavi u što je moguće boljem svetlu, kako u pogledu mogućnosti, tako i performansi. Zbog toga je iskoristio priliku da uporedi performanse najjačeg Qualcomm Android procesora koji je ugrađen u njegovu seriju 13 telefona sa trenutno najmoćnijim SoC čipom koji se može pronaći na mobilnim telefonima – Apple A16 Bionic.

U objavljenoj Xiaomi reklami, a koju je podelio jedan Twitter koristnik, navodi se da Snapdragon 8 Gen 2 donosi unapređene performanse i to za 37% bolje, pa je sada potpuno uporediv sa 6-jezgarnim A16 Bionic procesorom. Međutim, objavljene informacije ne porede direktno Snapdragon 8 Gen 2 performanse, već rezultate koji su dobijeni u Xiaomi laboratorijama. To znači da brojevi mogu biti malo ili puno “frizirani”, pa postoji mogućnost svesne manipulacije korisnika od strane ove kompanije.

Fixed with Xiaomi, Qualcomm’s most up-to-date Snapdragon 8 Gen 2 has:
• 37% enchancment in CPU performance, equal to Apple A16 chip.
• 42% enchancment in GPU performance, surpassing Apple A16 chip. pic.twitter.com/1E1GfmCSEE

— Alvin (@sondesix) November 29, 2022

Dalje se tvrdi da najnoviji Qualcomm procesor može da postigne 42% bolje performanse u grafički zahtevnim testovima, što ga čini bržim od 5-jezgarnog A16 Bionic GPU rešenja. Bez obzira na ove Xiaomi tvrdnje, sajt wccftech, podseća da se u Geekbench 5 benchmarking testovima, Snapdragon 8 Gen 2 tek približio performansama A16 Bionic modela, ali ga sigurno nije pobedio. Zanimljiva informacija koja se može staviti u kontekst tvrdnje rezultata ostvarenih u Xiaomi take a look at laboratorijama, jeste rezultat Mediatek Dimensity 9200 procesora koji je u GFX Bench testu pobedio A16 Bionic i to sa opipljivom razlikom, a vredno je napomenuti da je sporiji od Snapdragon 8 Gen 2 modela.

Na kraju treba biti oprezan sa ovim rezultatima i svakako ne treba slepo verovati u Xiaomi brojke već sačekati prve zvanične, relevantne podatke. Fabricate tada ostanite sa nama i pratite najnovije vesti…

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs