Starfield premašio 12 miliona igrača, a cilj je da bude dugovečan kao i Skyrim

od strane | dec 4, 2023 | Tech | 0 Komentara

Tokom trajanja jednog od najvećih festivala pop kulture u svetu, CCXP, izvršni direktor Microsoft Gaming odeljenja je u intervjuu na jednoj od bina otkrio da je ovogodišnji gejming naslov Starfield premašio 12 miliona igrača. Uz to, on kaže da je to jedan od deset najpopularnijih naslova koji dolaze iz njihovih studija igara, iako je lansiran u septembru ove godine. Spenser tvrdi da je cilj kompanije da ova igra bude jednako dugovečna kao i popularni gejming hit Skyrim.

Nikad ne znate kada će nešto postati hit, ali lepo je videti koliko je igra uspešna, s obzirom na to da od lansiranja u septembru već ima više od 12 miliona igrača. Tako da hvala svima koji su svojom podrškom učinili da igra postane ogroman hit“, rekao je Spenser.

Pomenuti naslov je Bethesda kreacija, naučnofantastični žanr koji ujedno predstavlja i najveći projekat na kom je tim ovog studija ikada radio. Nakon lansiranja ranog pristupa igri, za samo nedelju dana ona je prikupila šest miliona igrača, a do 20. septembra taj broj popeo se na 10 miliona.

U kontekstu dugovečnosti igre i upoređivanja sa drugom Bethesda kreacijom Skyrim, Spenser ističe da je cilj tima da postigne takav uspeh i sa novim naslovom.

Starfield premašio 12 miliona igrača, a cilj je da bude dugovečan kao i SkyrimBethesda

Kreatori igre su želeli da pruže ljudima koji vole svemir priliku za njegovo istraživanje, a već smo najavili i da dolazi naša sledeća ekspanzija Shattered Space. Već smo obavestili zajednicu da će dobiti sve „mod alate“ kako bi mogli da stvaraju sopstveni Starfield sadržaj. To je bilo veoma važno za Skyrim, pa na osnovu toga verujemo i da će Starfield mnogo narednih godina biti visoko rangiran“, istakao je Spenser.

Pomenuti mod alati, biće lansirani u etar tokom 2024. godine, ali i dalje nema tačnog datuma njihovog objavljivanja kao ni Shattered Space ekspanzije. Međutim, detaljnije informacije o tome možda dobijemo već tokom ove nedelje na dodeli nagrada The Game Awards.

U međuvremenu, Starfield je osvojio nagradu za Xbox igru godine na Golden Joystick Awards 2023, a takođe je i nominovan u kategoriji najbolje RPG igre na predstojećoj dodeli nagrada. Ipak, vrlo je verovatno da će tu nagradu ipak osvojiti Baldur’s Gate 3, piše Wccftech.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs