Stiže 13. generacija mobilnih Intel procesora visokih performansi

od strane | nov 26, 2022 | Tech | 0 Komentara


Stiže 13. generacija mobilnih Intel procesora visokih performansi

Nova verzija CPU-Z 2.03.1 softvera sa ažuriranim podacima za centralne procesore donosi informacije o najbržim verzijama Intelove 13. generacije procesora, ali u mobilnoj verziji, namenjenih prenosnim računarima. U pitanju su modeli sa H, HK i HX oznakama u nazivu:

–          Core i9-13900HK

–          Core i7 13700H/HX

–          Core i5-13650HX

–          Core i5-13620H

–          Core i5-13500H/HX

–          Core i5-13450HX

–          Core i5-13420H

Nekoliko značajnih pomena u gornjoj listi je izlazak najbržih HX varijanti, a koje bi mogle nagovestiti kako Intel planira da nadogradi i svoju HX (BGA) seriju mobilnih procesora koja je praktično po performansama na nivou desktop primeraka, što u neku ruku potvrđuje rani izlazak: Core  i7-13700H i i5-13500H modela. Oni se sada pojavljuju u zvaničnoj ponudi, a ranije slični modeli nisu ni postojali.

intel13generacijamobilnihprocesoraHXserije.jpg

Korisnici Intel procesorske platforme od sada mogu lakše da razlikuju željeni model procesora i tako naprave ispravnu odluku prilikom kupovine, zahvaljujući novoj nomenklaturi obeležavanja CPU čipova kompanije iz Santa Klare. Gejmeri će svakako gledati u pravcu moćne “HX” serije procesora ili mogu čak da razmotre “HK” seriju zbog dodatne mogućnosti otključanog multiplikatora radne frekvencije i poboljšanja performansi overkloking procedurom. Korisnici koji pak žele standardni procesor sa povoljnijom cenom, ali jednako dobrim, svakodnevnim performansama u obavljanju uobičajenih poslova, imaće na raspolaganju “H” seriju koja će u potpunosti odgovarati njihovim potrebama.

Korisnici koji žele da instaliraju najnoviju verziju CPU-Z 2.03.1 softvera sa ažuriranim podacima o najnovijim procesorima, mogu je preuzeti sa sledećeg linka.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs