Stiže druga generacija Steam Deck ručne gejming konzole

od strane | dec 16, 2022 | Tech | 0 Komentara


16.12.2022 13: 33 |

Video games

Stiže druga generacija Steam Deck ručne gejming konzole

Stiže druga generacija Steam Deck-a, ali neće doneti značajna poboljšanja performansi, koja će stići tek nešto kasnije, pošto Valve misli da ima dovoljnu snage i brzine za još jednu generaciju uređaja.

U razgovoru sa The Verge, dizajneri Steam Deck-a Lorens Jang i Pjer-Lu Grife su komentarisali Steam Deck druge generacije, rekavši da žele da se pozabave ekranom i trajanjem baterije kao i sledećom revizijom operativnog sistema. Govoreći o performansama, oni nameravaju da za sada održe nivo postojećih performansi, jer već postoji dobar nivo performansi i pogodnosti koju pruža postojeća specifikaciju kako za korisnike, tako i za programere. Fokus na poboljštanje performansi sistema biće napravljen samo kada se stektnu uslovi da se učini osetniji korak na bolje.

„U ovom trenutku činjenica je da sve Steam Deck konzole mogu pokretati iste igre. Mi zapravo imamo jedan cilj, a to je da korisnici razumeju kakav nivo performansi mogu da očekuju dok igraju najpopularnije igre i na taj način programeri će lakše razumeti šta trebaju da ciljaju… postoji mnogo koristi od insistiranja na univerzalnoj specifikaciji u okviru jedne ili dve generacije uređaja. Mislim da ćemo se odlučiti da zadržimo identični nivo performansi još malo i da gledamo na poboljšanje performansi samo onda kada je moguće postići značajniji prodor na bolje.“

Prva generacija Steam Deck konzole se promenila od momenta objavljivanja i svakako će doživeti još koju evoluciju u budućnosti. Dok je Valve uglavnom fokusiran na softversku stranu poboljšanja, dizajneri sistema su potvrdili kako su hardverska podešavanja već izvršena i da će uslediti još toga, kao što je poboljšanje baterije, unapređenje performansi ventilatora sistema, Steam tastera za brzi pristup, te da će zamenu baterija učiniti lakšim i još mnogo toga.

Steam_Deck_hardware.jpg
Foto: The Verge

U budućnosti, Valve bi mogao da dozvoli korisnicima da dele svoje Steam Deck profile u igri. Deljenje grafičkih podešavanja, međutim, možda neće stići u skorije vreme, jer je to ogroman poduhvat o kome Valve još uvek ne razmišlja ozbiljno, kaže Pierre-Loup Griffais. Steam Deck konzola je trenutno dostupna za kupovinu u više regiona. Dodatne informacije o Steam ručnim konzolama za igranje, možete pronaći na zvaničnoj Valve web stranici.

Uopšteno gledano, Steam Deck gejming konzole su linija proizvoda u povoju, a koja ima potencijal da raste nabolje. Kako podrška za Proton raste i sve više naslova postaje verifikovano za ovu platformu, iskreno verujemo da Steam Deck ima potencijal da stvori svoju nišu tržišta gejming konzola i to na način na koji to nisu uspeli njegovi prethodnici. Ovo je šansa za Valve da se probije develop “mejnstrim” publike i uspostavi potpuno novu liniju hardvera. Kako spisak kompatibilnih igara raste, verujemo da niko neće imati problema da se prebaci sa Nintendo Swap na Steam Deck konzolu. 

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs