Stiže Google Pixel 7a sa 90Hz ekranom, bežičnim punjenjem i boljom kamerom

od strane | nov 13, 2022 | Tech | 0 Komentara


13.11.2022 16: 34 |

Cell

Stiže Google Pixel 7a sa 90Hz ekranom, bežičnim punjenjem i boljom kamerom

Google Pixel 6a je bio prilično dobar telefon, naravno, kao i svaki telefon, uvek postoje određene stvari koje se mogu poboljšati. Još ako uspete da ga proađenete po posebno sniženoj ceni, to je dobar način da nabavite uređaj koji će uvek imati najnoviju verziju Androida. Iako će proći dosta vremena dok ne vidimo naslednika, vesti koje sada dolaze sa različitih strana, daju nam prvi uvid u ono što možemo da očekujemo od Pixel 7a modela.

Google Pixel 7a je dobio kodno ime „lynx“ prema navodima insajdera, koji je u prošlosti bio poznat po tome da izveštava o ranim i tačnim informacijama, preneo je da će predstojeći Google Pixel 7a imati ekran od 90 Hz, mogućnost bežičnog punjenja i potpuno novu zadnju kameru.

Wojciechowski je otkrio ove informacije pretražujući po drajverima kamere i otkrio da je projekat „lynx“ zaista povezan sa telefonom srednje kategorije sa kamerom koja se zove „Pixel 22 Mid-fluctuate“. Google očigledno ažurira upravljački softver, a najnovija promena uklanja referencu na GN1, što je bio nadimak koji se koristio za Pixel 6 i Pixel 6 Pro sa Samsung senzorom.

Kako drajver postaje detaljniji, revidirani kod uklanja prethodnu telefoto verziju, a sada prikazuje samo dve kamere, „l10_wide“ (IMKS787) i „l10_UV“ (IMKS712). Pixel 6a trenutno koristi Soni IMKS363 senzor, a ako se može pouzdati u nove informacije o drajveru, izgleda da će biti poboljšan na Sony IMKS787 senzor, što bi trebalo da bude veliko poboljšanje.

pixel_6a_1.jpg
Foto: Google Pixel 6a

Pored gore navedenih informacija, čini se da će predstojeći model telefona najverovatnije stići sa opcijom bežičnog punjenja. Ovo je prilično lepa vest, s obzirom na to da nijedan od prethodnih Pixel uređaja iz “a-serije” nije imao mogućnost bežičnog punjenja. Od lošijih vesti, za sada, prema onome što je izvestio Wojciechowski, izgleda da će brzina bežičnog punjenja biti ograničena na samo 5V. Naravno, ovo bi moglo da se promeni, ali barem je bolje nego ništa.

Što se poslednje velike promene tiče, Vojčehovski nije mogao da podeli izvor, ali je rekao da će predstojeći Pixel 7a koristiti Samsungov ekran sa osvežavanjem na 90Hz i 1080p rezoluciji prikaza. Naravno, sve je ovo prilično uzbudljivo i ako se sva poboljšanja ostvare, Google bi mogao imati prilično atraktivan telefon srednje kategorije ukoliko uspe u nameri da ponudi Pixel 7a po ceni ispod 450 dolara.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs