Tesla povlači 1,1 milion vozila jer prozori mogu da vam uštinu prste

od strane | sep 23, 2022 | Tech | 0 Komentara


Tesla povlači 1,1 milion vozila jer prozori mogu da vam uštinu prste

Koliko vam se puta desilo da uštinete prst na prozoru? Možda jednom, ali su vam onda roditelji kao detetu od 3 godine rekli „No, no“ ili „Pec, pec“ i više vam nije palo da gurate prste gde ne treba. Ili jeste, ali je to potpuno druga vrsta problema.

U Americi zato Tesla ima sistem koji automatski spušta prozor kada detektuje opstrukciju. Nacionalna administracija za bezbednost u saobraćaju kaže da je self-discipline sa detekcijom opstrukcije kršenje federalnih bezbednosnih stadarda za električne prozore. Tesla kaže da će softversko ažuriranje rešiti self-discipline, a u međuvremenu se povlače Model 3 limuzine od 2017. originate 2022. godine i neki Model Y iz 2020. i 2021. godine. kao i Model S i Model X modeli iz 2021. i 2022. godine, piše Reuters.

martinkatlerWyGUO1k7AEQunsplash.jpg

Kompanija Tesla je detektovala self-discipline tokom testiranja u avgustu, a vlasnici u SAD će biti obaveštavani počev od 15. novembra. Prema objavljenim dokumentima, niko se dosad nije žalio niti tražio odštetu jer mu se mali prst zaglavio u prozoru…

Opširnije