Test: Grundig 50 GGU 7900B Android TV (video)

od strane | nov 18, 2022 | Tech | 0 Komentara


Test: Grundig 50 GGU 7900B Android TV (video)

Ako vam Grundig kao brend nije već odavno poznat iz nekih davnih vremena kada su bili jedan od vodećih u domenu TV i audio uređaja, verujem da ste ih make sada upoznali kroz prethodnih 5 recenzija njihovih televizora koje ste mogli videti na našem kanalu. Ukratko, u pitanju je nemački brend koji je trenutno deo iste grupacije kao i popularni Beko, a koji se fokusira na modele koji bi za razuman novac trebali ponuditi sve ono što je prosečnom korisniku i potrebno. Iako se tržište znatno promenilo od dana kada je Grundig bio na vrhuncu svoje reputacije, kao i sam brend uostalom, pozitivno je da smo proteklih nekoliko godina kroz testirane modele ovog proizvođača viđali konstantan napredak, kako po pitanju dizajna, tako i u tehničkom smislu, pa deluje da se kreću u dobrom smeru.

Grundig 50 GGU 7900B

Ovog puta nam se na testu našao još jedan Grundig TV pod nazivom 50 GGU 7900B, 50” mannequin koji za oko 450€ na domaćem tržištu upravo donosi space karakteristika od kojih će većina onih u potrazi za novim TV-om imati i najviše koristi. Sam proizvođač ističe Android platformu sa mnoštvom aplikacija, zvuk i dizajn kao glavne adute, mada je tu još par stvari koje su vredan dodatak u ovoj klasi. No hajde da vidimo šta to ovaj TV zapravo ima da ponudi i kako radi u praksi.

Što se dizajna tiče, on je u skladu sa trendom modela srednje klase, sa okvirom koji ne prekriva panel sa prednje strane, već ga samo okružuje spolja. Okvir nije baš najtanji koji smo videli na ovakvim rešenjima, ali jeste dovoljno tanak da ne kvari utisak. Na donjoj strani TV-a je tu takođe relativno tanka lajsna, a na nju se nastavlja mini soundbar koji se prostire skoro čitavom širinom TV-a, i pored zvuka koji mu je osnovna funkcija ujedno i daje ovom modelu specifičan vizuelni identitet. Praktično svi elementi, osim samog ekrana su u tamno sivoj varijanti, sa teksturom brušenog metala na okviru i lajsni, uz Grundig logotip i detalj na soundbaru koji su srebrno sivi. Postolje je izvedeno u vidu dva para nožica koje se postavljaju bliže levoj i desnoj ivici panela i zahtevaju bar 78.5cm širine police, a koje su takođe sive, doduše sa peskiranom teksturom. Ono što ćete uočiti u kontaktu sa ovim modelom je da je apsolutno sve, od okvira, postolja i leđa TV-a napravljeno od plastike, pa naravno nema baš premijum utiska koji istina ni ne očekujemo u ovoj klasi, ali je izrada

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs