TV lep kao slika

od strane | nov 8, 2022 | Tech | 0 Komentara


TV lep kao slika - Samsung The Frame 2022 (video)

Televizor je nekada davno bio sprava sa jednom jednostavnom svrhom – gledanje TV programa, oko koje su se okupljale čitave porodice, pa u početku, dok ga još nije svako imao čak i ceo komšiluk. U moderno doba, televizori su nešto što svako ima, pa i ako nema to je zbog ličnog izbora, pre nego iz ekonomskih razloga.

Ono što se značajno promenilo je njegova uloga, pa iako ga mnogi i dalje koriste da gledaju TV program, značajnom broju ljudi služi za gledanje filmova i serija, gaming, pa nekad čak i kao visual show unit. Praktično, TV je postao i ostao centar kućne zabave, ali je evoluirao i adaptirao se u skladu sa vremenom i potrebama korisnika.

No, kako TV odavno nije ružna kutija, moderni materijali i minijaturizacija svega, a naročito pozadinskog osvetljenja su mu omogućili da postane i dekoracija prostora. Onda je u jednom trenutku maltene svim velikim proizvođačima palo napamet da implementiraju i neke dekorativne slike koje TV može da prikazuje i na taj način mu daju aktivniju i personalniju ulogu u dekoraciji.

No, pre oko tri godine, Samsung je rešio da ovaj koncept odvede i korak dalje, sa svojim The Frame modelom, koji je bio dizajniran tako da montiran na zid još više podseća na pravu sliku u ramu, sa sve izmenjivim okvirima koji su dolazili u različitim dezenima i davali utisak drvenog rama npr. koji se može uklopiti u vaš prostor. Inovativan i vrlo lepo zamišljen koncept, ali kao što ste mogli videti u našoj recenziji, iza njega je zapravo stajao relativno običan TV, ekvivalent Samsungovoj Q60 seriji, ali nadograđen ekskluzivnim softverskim dodacima. Zbog toga, iako je u pitanju bio dobar proizvod za specifičnu publiku, delovalo je da mu ipak fali nešto kako bi veći broj korisnika rekao “ne želim običan TV, hoću ovo”.

Samsung je i u međuvremenu svake godine izbacivao novi model The Frame-a, ali sa njima nismo imali kontakta, sve dok skoro 3 godine kasnije na na nedavno održanom IFA sajmu nismo u Samsung hali naleteli na naslednika The Frame modela za 2022. godinu i već na prvi pogled imali utisak da je to magično “nešto” ovog puta tu. Nije nam odmah na prvu bilo jasno o čemu se radi, ali jeste da gledamo u nešto što construct tada nismo videli i što bismo voleli da vidimo u svom okruženju. Hajde da vidimo zašto je to tako i šta zapravo ima da pruži Samsung The Frame za 2022. godinu.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs