YouTube posle Full HD, testira i poboljšani prikaz u 720p rezoluciji

od strane | maj 23, 2024 | Tech | 0 Komentara

Google je prvi put predstavio poboljšanu verziju YouTube 1080p video reprodukcije ranije ove godine, ali ona na žalost većine korisnika, nikada nije bila široko dostupna. Nova podešavanja koriste kvalitetniji kodek za striming sadržaja koji, iako ne poboljšava rezoluciju niti dodaje piksele, izgleda vizuelno bolje zahvaljujući poboljšanoj brzini prenosa.

Sada, YouTube TV takođe testira poboljšanu verziju 720p video reprodukcije i to samo sa nekim korisnicima.

Na Reddit-u, korisnici YouTube TV-a kao i oni na Apple TV-u, Roku-u i drugim popularnim platformama, otkrili su da se na njihovim uređajima pojavila nova opcija podešavanje kvaliteta – „720p Enhanced“. Za novu opciju se kaže da poboljšava kvalitet slike i to je svakako lep poklon sa Google strane, pre svega za kanale koji možda ne nude 1080p prenos.

YouTbe-720p-EnhancedShutterstock

Ali kao i u prethodnom slučaju opcija trenutno nije dostupna širem krugu korisnika, prenosi 9to5Google.

Google je pustio mogućnost izbora „1080p Enhanced“ podešavanja za neke korisnike još u aprilu, ali još uvek nije dostupan svima. To jest, ovo podešavanje im se jednostavno ne pojavljuje u meniju za kontrolu kvaliteta video reprodukcije. Za većinu korisnika, „Enhanced“ je podrazumevani kvalitet, nešto što možete da proverite tako što ćete desnim klikom na prozor u kome se video repodukuje, potražiti „412“ pod „Stats for Nerds“.

Da li ste i vi dobili „720p Enhanced“ opciju na YouTube TV-u? Obavestite nas u komentarima ispod, uključujući i koji uređaj koristite.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs