YouTube Premium Family paket postaje skuplji

YouTube Top class Family paket je jedna vrlo isplativa pretplata za sve koji žele da eliminišu reklame na YouTube, a koja vam za  1.149 dinara mesečno daje mogućnost da 5 pretplatnika koriste Top class prednosti. Ovo uključuje i YouTube Music, reprodukciju u pozadini i preuzimanje video snimaka. Za razliku od regularne pretplate koja iznosi 749 dinara mesečno u Srbiji, porodični paket zvuči kao vrlo dobar izbor. Međutim, izgleda da će to uskoro da se promeni.

YouTube Top class Family paket u SAD košta 17,99 USD mesečno, a YouTube je najavio da će od 21. novembra ta cena da poraste na 22,99 USD mesečno. Prevedeno na naše uslove, to je porast od 27%, što znači da bi, ukoliko YouTube primeni ove promene i kod nas pretplata mogla da poraste na 1.460 dinara mesečno.

Za sada pomenuti rast cena će pogoditi samo SAD, Kanadu, UK, Argentinu, Tursku i Japan, ali znajući kako YouTube funkcioniše, ove promene će se polako prelivati i na druge delove sveta. YouTube je obaveštenje o promeni cena poslao svojim pretplatnicima mejlom, a ove promene dolaze nedugo nakon završenog eksperimenta sa 4K pretplatom za Top class korisnike.

What I get for defending 4K top rate pic.twitter.com/cJZ7h5UJWJ

— Linus LinusMediaGroup (@linusgsebastian) October 20, 2022

Nažalost, u svetu gde striming servisi naplaćuju sve više i više za svoje usluge, YouTube je i dalje besplatan servis, ukoliko izuzmete reklame, a sa sve većim brojem korisnika i rastom rezolucije i kvaliteta, i oni se suočavaju sa neodrživim poslovnim modelom Ukoliko možemo da biramo između više reklama i malo više cene, mi smo uvek za ovo drugo.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs