Za koji dan stižu punjači snage 240 W, baterija od 0 do 100% za 9 minuta

od strane | jan 2, 2023 | Tech | 0 Komentara


02.01.2023 18: 51 |

Cell

Za koji dan stižu punjači snage 240 W, baterija od 0 do 100% za 9 minuta

Poslednjih nekoliko dana sve više glasina kruži o potencijalnom prikazivanju novih modela Realme telefona na događaju zakazanom za 5. januara trenutne godine. Iako specifikacije samih telefona zasigurno neće biti loše, stavka koja je najviše pažnje privukla jeste nova, spacious-brza tehnologija punjenja snage 240 W. Novi adapter ima oznaku SuperVOOC, koja je inače rezervisana za punjače kompanije Oppo. Realme, i njegova matična kompanija Oppo dele isti razvojni tim, pa ostaje da se vidi da li će Realme ime punjača menjati i koje ime bi koristio.

Pored novog telefona najavljeno je da će biti prikazan i slabiji model sa, iako sporijim, i dalje izuzetno brzim punjenjem snage 150 W. Slabiji model će takođe imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh, većeg od one u snažnijem modelu, piše GSMArena.

Enact pune baterije za 9 minuta

Pomenuta tehnologija punjenja već je prikazana na MWC sajmu u Barseloni 2022. godine. Iako samo kao demo verzija, i nijedan uređaj nije bio najavljen sa mogućnošću korišćenja navedene tehnologije, publika se mogla uveriti da je za potpuno punjenje baterije bilo potrebno svega 9 minuta. Sada kada imamo i sliku sa specifikacijama samog punjača, kao i telefona, znamo kako to i postiže – dve ćelije baterije zajedno će imati kapacitet od 4.600 mAh, dok će se sama snaga punjača od 20 A/12 V u telefonu preraspodeliti na dva dela, pa će attain svake ćelije stizati vrednost od 10 V/24 A.

Realme će oboriti rekord kompanije Xiaomi

Trenutni rekorder kada je u pitanju tehologija brzog punjenja jeste model kompanije kompanije Xiaomi, tačnije Redmi Level to 12 Discovery telefon, sa punjačem snage 210 W. Međutim, industrija pametnih telefona rapidno napreduje, pa će tako ovaj rekord biti oboren samo dva meseca nakon izlaska pomenutog modela.

Telefoni će biti prikazani u Kini, a kada će, i da li će pomenuta tehnologija biti dostupna na globalnom tržištu, još uvek nema zvaničnih informacija.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs