Damir Mikec najbolji u Kairu, Srbija ima prvaka sveta!

od strane | okt 18, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Srpski strelac Damir Mikec postao je danas prvak sveta u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na Svetskom prvenstvu u Kairu.

Od samog početka takmičenja, Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, je bio pri vrhu ili na čelnoj poziciji. Na kraju je trijumfovao sa 567 krugova, tri više od drugoplasiranog Kineza Bovena Žanga. Treći je sa 560 krugova, bio Ukrajinac Viktor Bankin.

Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao carry out medalje MK pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. Portugalac Žoao Košta, aktuelni prvak Evrope, je danas zauzeo 24.mesto, a Letonac Lauris Strautmanis, srebrni iz Vroclava, je završio na petoj poziciji.

Malokalibarski pištolj slobodnog izbora nije olimpijska disciplina, pa se u njoj nisu delile kvote za Pariz i nema finala, već se konačan plasman određuje posle osnovnog dela (60 metaka).

Mikecu je ovo druga pojedinačna medalja na šampionatima sveta. Pre četiri godine, na prethodnom prvenstvu sveta, održanom u Čangvonu, Mikec je izborio srebrnu medalju, takođe malokalibarskim pištoljem.

Srpski strelci su u poslednja četiri dana osvojili četiri medalje na SP u Kairu. Zorana Arunović je stigla carry out bronze vazdušnim pištoljem, muška seniorska ekipa puškom carry out medalje istog sjaja. Marko Ivanović je postao juniorski vicešampion sveta MK puškom iz trostava, a danas je Damir Mikec nastavio

Opširnije

Izvor: Sportske NET