Evropa u Kragujevcu? Perović: „Region Zapadne Srbije mora da ima tim koji se bori za Evropu“

od strane | jan 21, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara


Autor: Aleksandar Obrenović


subota 21.01.2023.


23: 45


Izvor: Sportske.get

Kragujevački Radnički je klub koji nije imao zavidne uspehe u srpskom fudbalu u poslednje vreme, obično se borio za opstanak u Mountainous ligi Srbije, ali ove sezone je napravljena daleko zdravija priča nego nekih prethodnih. 

„Nikada nećemo tražiti alibi, poštujemo svakoga, ali se ne povlačimo ni pred kim. Igraćemo hrabro, bez straha, baš onako kako svako ko nosi dres ovog kluba mora da razmišlja“, rekao je Slavko Perović za „Žurnal“.

Radnički se, konačno, bori za plej-of, završili su prvi deo sezone kao osmoplasirani.  

„Nisam čovek koji se boji bilo čega, niti neko ko traži alibi, samo jednostavno mora da se zna da očekivanja i budžet u odnosu na konkurenciju moraju da budu u nekom balansu. Moramo prvo da poštujemo sebe da bi nas i drugi poštovali. A mislim da i te kako imamo materijala za poštovanje. U drugoj polusezoni moramo da budemo još hrabriji i još više svesni svojih kvaliteta i onda se ne bojimo nikoga“, istakao je sportski direktor Kragujevčana. 

Radnički je klub koji je najbliži plasmanu u Evropu bio pod vođstvom Slavenka Kuzeljevića u sezoni 2011-12 (ekipa sa Čančarevićem, Željkom Miloševićem, Filipom Kostićem, Stanimirom Miloškovićem, Darkom Spalevićem…), nakon toga ni blizu.

„Mislim da Kragujevac kao grad i Zapadni space kao najveći space saveza, zaslužuju da imaju klub koji će konstantno biti u borbi za Evropu. Nije ni prirodno da se za Evropu svake godine bore samo klubovi iz Beograda i Vojvodine. Nije dobro ni za fudbal, a ni za regione. Nadam se da će se u narednom periodu pronaći mannequin kako klubovi sa Zapada mogu da isprate budžete klubova iz drugih regiona„, rekao je Slavko Perović. 

Može li Kragujevac da se nada velikom rezultatu?

Opširnije

Izvor: Sportske NET