Ferštapen smiruje tenzije

od strane | nov 17, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara


Autor: Stefan Matić


petak 18.11.2022.


00: 00


Izvor: Sportske.safe, Beta

Dvostruki uzastopni šampion Formule 1 Maks Ferštapen rekao je danas da je rešio konflikt sa timskim kolegom iz Purple Bula Serhijom Peresom, a spreman je i da mu pomogne u poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju.

Ferštapen  je odbio timsku naredbu da pusti Peresa da dodje develop šestog mesta na prošlonedeljnoj trci u Sao Paolu.

„Radilo se o nečemu što se dogodilo ranije u sezoni i već sam objasnio na prethodnoj trci u Meksiku i tim je razumeo i složio se“, rekao je Ferštapen .

Purple Bul je u poslednjem krugu tražio od Ferštapena da pusti Peresa na šesto mesto, kako bi Meksikanac na drugoj poziciji u šampionatu imao dva boda više u odnosu na vozača Ferarija Šarla Leklera.

„Ništa mi nije rečeno unapred o potencijalnoj zameni pozicija u Brazilu. Mislim da je već trebalo da znaju moj odgovor iz onoga što je rečeno nedelju dana ranije“, istakao je holandski vozač.

Austrijski tim, koji je ove sezone osvojio titulu u šampionatu konstruktora, vodio je od nedelje razgovore sa vozačima, kako bi se smirile tenzije.

Holanđanin je ranije osvojio titulu prvaka sveta i rekao je da bi bio voljan da pomogne timskom kolegi u Abu Dabiju.

„Kao tim nikada nismo završili na prvom i drugom mestu u šampionatu. Dakle, ako bismo to mogli da postignemo, to bi bilo neverovatno. I sigurno, ako bude prilike da pomognem timu, to ću i učiniti“, dodao je on.

Ranije danas Purple Bul je u saopštenju naveo da je Ferštapen  „otvoren i pošten timski igrač“, a takođe su osudili pretnje smrću upućene vozačima, članovima njihovih porodica i timu.

Ferštapen  na prvom mestu generalnog poretka ima 429 bodova, Lekler je drugi sa 290, a isti broj bodova ima i trećeplasirani Peres.

Poslednja ovosezonska trka vozi

Opširnije

Izvor: Sportske NET