I Kragujevčani u Antaliji, zakazane tri provere

od strane | jan 15, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Kao i većina superligaških klubova, i kragujevački Radnički će završni deo priprema obaviti u turskoj Antaliji, gde se njihov tim od juče nalazi na pripremama.

“Drugu godinu zaredom naš klub obavlja zimske pripreme van granica Srbije. Baš kao i prošle godine, i ovoga puta smo se odlučili da to bude Antalija, gde igrači imaju najbolje moguće uslove za završno tempiranje forme, počev od vremena, preko terena, pa sve construct protivnika za odigravanje pripremnih utakmica. Bićemo stacionirani u okviru sportskog kompleksa “Asterija Kremlin Palas”, koji predstavlja najbolji mogući izbor kada je reč o odnosu između cene i kvaliteta smeštaja. Nadam se samo da će nas poslužiti vremenski uslovi, jer ovde ponekad zna da bude kišovito i vetrovito vreme, kao i da će nas mimoići neke ozbiljnije povrede“, izjavio je sportski direktor Slavko Perović.

Conception je da Kragujevčani tokom boravka u Antaliji odigraju bar tri utakmice, najpre 17. januara sa aktuelnim vicešampionom Mađarske Kišvardom. Tri dana kasnije igraće sa ruskim drugoligašem Jenisejom, a 23. januara i sa članom Premijer lige Kazahstana Kaisarom.

“Ono što je najbitnije za ovaj duration, to je da nije bilo nekih težih povreda. Radili smo pre svega na sticanju kondicije i usavršavanju našeg modela igre. Stigli smo da odigramo i dve kontrolne utakmice, sa Kolubarom i ekipom Mladosti iz Lučana, tako da smo sve u svemu ispunili sve ono što smo planirali u ovom delu priprema. Odlazimo u Antaliju gde nas očekuju još tri jake provere i siguran sam da ćemo spremni dočekati početak prolećnog dela šampionata“, izjavio je trener Radničkog Dejan Joksimović.

Kragujevčani će u Antaliji boraviti construct 25. januara, desetak dana pre početka drugog dela sezone.

Opširnije

Izvor: Sportske NET