Ivanovići

od strane | nov 25, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Dolaskom Duška Ivanovića mnogo toga se promenilo u igri Crvene zvezde. Prevahodno, promenjen je mentalitet, svi su oni znali da igraju tu košarku…

Od, prema mnogima, već prežaljenog tima, attain potpuno osveženog, kuražnog i tima spremnog na fajt attain poslednjeg momenta meča. Tako se ukratko može opisati length Duška Ivanovića na Malom Kalemegdanu.

Četiri vezane pobede, od čega čak tri u Evroligi, vratile su nade navijačima Crvene zvezde da mogu da se bore za gornji deo tabele. Asvel, Alba, Makabi – drama i trijumfi. Ne mogu da tvrdim, ali prilično sam siguran da bi ista ova ekipa izgubila sva tri meča pod vođstvom Vlade Jovanovića. Ne zato što je on ovakav ili onakav trener, već nije uspevao da im utuvi u veliki mozak da veruju sebi i što je još bitnije – jedni drugima.

To je Ivanović učinio praktično pucanjem prstima, a jedan od onih koji za sada izgleda preporođeno jeste njegov prezimenjak Nikola. Priličan broj kritika dobijao je Nikola Ivanović ove sezone. Zaista, nije da nije bilo nezasluženo imajući u vidu bezidejnost u organizaciji i mnoštvo prodatih napada, ali od dolaska crnogorskog stručnjaka, najkonstantniji je u timu Crvene zvezde – s razlogom.

U tri meča u Evroligi igrao je 24 minuta, pojedinačno i prosečno. Kontinuirano provodi vreme na parketu, kao nijedan košarkaš u ekipi attain sada. Nemanja Nedović jeste prosečno više igrao, ali njega „vadi“ Berlin i poverenje koje mu je ukazao Duško Ivanović u završnci, što je ovaj vratio svojim poenima.

Nikola Ivanović je postigao 16 poena protiv Asvela, a po šest u minula dva meča, ali iz ove perspektive deluje kao stabilniji, odlučniji i konkretniji košarkaš.

 Brojke su mu solidne, mogle su biti i bolje u prestonici Nemačke, ali činjenica je da mu se veruje i da on to svojom sigurnošću može da vrati. A poeni… Ima ko će ih postiže, a svakako da je i on u mogućnosti da čini isto.

„Bio je naš najbolji igrač i u odbrani i u na

Opširnije

Izvor: Sportske NET

Ivanovići