Iz ugla crnogorskih medija: „Spektakl, pobeda Srbije nezaslužena, sudija nije video faul kod prvog gola!“

od strane | mar 29, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Reprezentacija Srbije je kao gost večeras u Podgorici rezultatom 2:0 savladala Crnu Goru u meču drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnogorski mediji u analizi utakmice ocenjuju da je njihova reprezentacija odigrala veoma dobro protiv Srbije kojoj je prevagu doneo individualni kvalitet, pre svih strelca oba pogotka Dušana Vlahovića. 

Hvali se ambijent na stadionu u Podgorici, a kritike idu na račun francuskoj sudije Klermona Tupana.

Tako podgoričke „Vijesti“ donose izveštaj sa utakmice uz naslov „Crna Gora za aplauze, Srbija slavila na suvi kvalitet Vlahoviča“. U tekstu se navodi da je utakmica bila spektakularna, a ambijent za pamćenje, te da je reprezentacija Crne Gore odigrala jedan od boljih mečeva u poslednje vreme.

Portal „CDM“ smatra da je poraz njihove selekcije bio nezaslužen, i da su po prikazanom minimalno morali da osvoje bod. Ocenjuje se da su „sokolovi“ takitčki bili bolji i izgarali na terenu i da će imati za čime za žale.

Nacionalna televizija Crne Gore, „RTCG“ u naslovu je spomenula sudiju večerašmnje utakmice Klermona Turpana koga smatraju jednim od krivaca za poraz “ Vlahović dvostruki strelac, Turpan nije video faul kod prvog gol“, piše u njihovom izveštaju sa utakmice. A u tekstu se navodi da je ovo verovatno najnezasluženiji poraz u istoriji njihovog reprezentativnog fudbala.

Opširnije

Izvor: Sportske NET