Joksimović: „Na gol više protiv Spartaka, Lalatović jedan od najboljih u Srbiji“

od strane | apr 6, 2024 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Nakon pobede nad ekipom Mladosti pred svojom publikom prethodnog vikenda, fudbaleri niškog Radničkog gostuju subotičkom Spartaku u sredu od 18.30 sati u 28. kolu Super lige Srbije.

Duel dva tima iz donjeg dela tabele može doneti vredne bodove ekipi Dejana Joksimovića, koji naglašava da njegovi izabranici u svakoj narednoj utakmici moraju ići na pobedu i sa tom željom moraju ulaziti u svaki duel.

Radnički je 14. na tabeli sa 26 bodova, a Spartak je 10. sa pet bodova više.

Igramo protiv ekipe koju vodi jedan od najboljih trenera u Srbiji, Nenad Lalatović, koji je u više navrata bio i u Radničkom. On je veliki motivator i njegove ekipe igraju sa dosta želje, energije, htenja i posvećenosti da dođu do željenog rezultata. U drugom delu sezone, po mom mišljenju, imaju više problema sa rezultatima nego sa kvalitetom igre, tako da smo se mi u odnosu na to pripremali za meč. Kroz treninge, zatim različite analize, razgovore, upoznavali smo igrače sa protivnikom jer vremena nije bilo mnogo. Treba da budemo agresivni, pokretljivi i da kreiramo više situacija iz kojih ćemo pokušati da ugrozimo gol protivnika i ono što je suština – da postignemo gol više nego što ćemo da primimo„, rekao je Joksimović.

Ekipa Spartaka po nekoliko parametara podseća na Radnički u ovoj sezoni i Joksimović veruje da nas očekuje uzbudljiv meč.

Odigrali su dobro protiv Partizana, ponavljam, mišljenja sam da oni imaju više problema sa rezultatima nego sa igrom. Mi smo odigrali jednu psihološki tešku utakmicu, na sreću dobili smo je i očekujem reakciju ekipe u smislu većeg samopouzdanja koje je bilo neophodno u prethodnom periodu. Pritisak pobede smo skinuli sa sebe i sada samo treba da nastavimo u istom ritmu. Što se tiče tog učinka kod kuće i na strani, smatram da je tu možda u pitanju i psihologija. Eto i Spartak je, po rezultatima, pružio bolje partije na strani. Verovatno je tu do psihološkog opterećenja igrača. Kada se igra kući „mora“ da se dobije. U principu ekipe su u sličnom momentumu i mislim da će utakmica biti otvorena i do samog kraja neizvesna„.

Radnički će u devet dana odigrati tri važne utakmice, a Joksimović ističe da pozicija kluba na tabeli ne dozvoljava bilo kakvo rotiranje zbog odmaranja igrača.

Iskreno, nismo u situaciji da kalulišemo u tom smislu. Određene promene ćemo napraviti, ali ne u kontekstu da se se ne opterećuje ekipa, već u odnosu na protivnika, ali i na situaciju. Stajić se vraća u tim, David Petrović neće moći da igra zbog parnih kartona. Važno je da svi

Opširnije

Izvor: Sportske NET