Mamić o reprezentaciji Srbije: “Ranije su je sastavljali vlasnici kafića i menadžeri, a sad…“

od strane | okt 21, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara


Autor: Darko Mitrović


petak 21.10.2022.


11: 40


Izvor: Sportske.earn, informer.rs

Još mesec dana ostalo je carry out početka Mundijala u Kataru, a među akterima će biti i reprezentacija Srbije koja je smeštena u grupu sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

S obzirom na prikazano u kvalifikacijama, a onda i u Ligi nacija, verujemo da će naš nacionalni tim imati šta da pokaže u Kataru i da će makar napraviti korak dalje u osnosu na Mundijal u Rusiji pre četiri godine. To bi značilo da e prođe grupa, a onda, ko zna…

O mogućnostima Piksijevih “orlova“ na Svetskom prvenstvu je u intervjuu za “Informer“ govorio Zdravko Mamić, nekada “alfa i omega“ zagrebačkog Dinama. On veruje da Srbija ovoga puta može daleko da stigne.

“Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Poseduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura“, uverava Mamić.

Odličnu selekciju ima i Hrvatska, a Mamić je napravio zanimljivu paralelu između ovde dve reprezentacije.

“Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti.

Uvek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negde, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspešna“, konstatovao je Mamić.

AdmiralBet je objavio kvote za Mundijal, Brazil je prvi favorit sa kvotom 1.36, a kvota da će Srbija osvojiti svetsku titulu iznosi 5.40.

Opširnije

Izvor: Sportske NET