Može li Partizan da osvoji Evroligu? Rebrača: „Ne zanosite se!“

od strane | mar 20, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Košarkaši Partizan pobedom protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Efesa u Istanbulu približili su se plasmanu u Top 8 fazu Evrolige.

Crno-beli posle 29 evroligaških utakmica zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa skorom 16-13 i blizu su ostvaranje velikog cilja.

Stvorila se ogromna euforija među navijačima Partizana posle serije sjajnih rezultata, stidljivo se čak pominje i osvajanje Evrolige, ali bivši košarkaš crno-belih Željko Rebrača „spušta loptu“.

„Čak i onda kada je ekipi išlo loše, u novembru i decembru, govorio sam da Željko Obradović zna svoj posao. To je najveći trener u Evropi. Ipak, euforiju treba spustiti. Razumem želju navijača da se osvoji Evroliga, ali za to će biti potrebno još mnogo truda i treninga. Ne treba se zanositi, već ići od utakmice do utakmice. Odličan rezultat je i plasman u Top 8“, rekao je on za „Informer“.

Rebračino mišljenje deli još jedan nekadašnji košarkaš Partizana Miroslav Radošević.

Partizan treba da bude prezadovoljan! I plasman u Top 8 je uspeh, pa i ovo dosad što smo uradili. Sve ovo je zasluženo! Partizan igra fantastično, ima sjajnu posećenost, fenomenalno navijanje, a i mišljenje Evrolige o crno-belima je odlično. O trenerskim kvalitetima Željka Obradovića i njegovog stručnog štaba ne treba ni trošiti reči. Ali, treba stišati euforiju”, jasan je Radošević.

Licitira se koliko još trijumfa nedostaje Partizanu za plasman u Top 8, a Radošević bi ukoliko se to dogodi voleo Monako za protivnika.

Videćemo da li će za TOP 8 biti protrebna jedna, dve ili tri pobede. Svakako da bi Monako bio najpogodniji rival. Oni imaju najmanji pritisak od svih ekipa, ali nije isto igrati protiv njih ili Barselone i Reala. Kako

Opširnije

Izvor: Sportske NET