Pančev: “ Neuspeh, pa šta? Piksi mora da ostane!“

od strane | dec 5, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Čuveni fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev pružio je podršku selektoru Srbije Draganu Stojkoviću i našim fudbalerima nakon eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Dosta kritika došlo je na račun srpskog tima posle poraza od Švajcarske, jednog osvojenog boda u Kataru i rane eliminacije, ali Darko Pančev apeluje na to da se situacija u javnosti smiri i da nema razloga za „drvlje i kamenje“.

„Neuspeh Srbije? Da, neuspeh. Pa ipak, nisam od onih koji na sve gledaju crno, ova srpska ekipa ne zaslužuje previše kritika. Kažem, ekipa, mislim i na stručni štrab i na igrače, ne zaboravimo da su u poslednje dve godine postignuti zapaženi rezultati, dobro se igralo, bilo je utakmica kada se igralo fantastično i kako unhappy, odjednom, da se priča i piše kako ni struka, ni igrači nemaju pojma?! U svakom slučaju, nešto se dešavalo u Kataru, upleli su se problemi, Piksi konstatuje kako je bilo mnogo povreda i da, zbog toga, pojedinci nisu mogli da pruže maksimum, verujem mu, naravno, a opet i to je za analizu, postavlja se pitanje: zašto nisu igrali oni koji su 100 odsto spremni? U tom pravcu možemo da se krecemo, nipošto da bacamo drvlje i kamenje na ekipu, na rad ekipe, da brže-bolje smenjujemo…Zapravo, neophodna je promena, reč je o promeni balkanskog mentaliteta“, kazao je Pančev za „Sport klub„.

Potom je pružio podršku selektoru Stojkoviću istakavši da je neophodno da se napravi sistem zajedno s njim.

„Zar ćemo svake druge godine da menjamo selektora? Piksi mora da ostane još najmanje četiri, pet sezona za kormilom, usput i da zadrži postojeći štab, kontinuitet je uslov da se ostvare uspesi. Naopako da se vraćamo na staro, setimo se smene Slavoljuba Muslina, čovek se, sa Srbijom, kvalifikovao za Mundijal u Rusiji, kad ono… Smejala se cela Evropa. Ponoviću: Piksi zaslužuje poverenje za nove radosti fudbalske nacije! A, što se grešaka tiče, sve ono što se

Opširnije

Izvor: Sportske NET