Petrićev „kec iz rukava“

od strane | okt 18, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara


Autor: Aleksandar Obrenović


utorak 18.10.2022.


15: 30


Izvor: Sportske.rep

Sjajan initiate Kristijana Belića protiv Čukaričkog koji je slavio kao pogodak je bio svima interesantan, praktično je spasio siguran pogodak kojim bi Čukarički otišao na 2:3. Umesto toga, Partizan je slavio, Belić je zbog toga dobio i velike pohvale od trenera Petrića.

Mnogi će se setiti njegovog crvenog kartona u Češkoj protiv Slovackog.

Belka je kod mene počeo da igra redovno kao bonus. Mnogi su sumnjali. On je pokazao da napreduje i kada je dobio crveni karton kad smo igrali u Češkoj, ja sam sa njim razgovarao kao roditelj, pedagog, pa onda kao trener. Teško je da to izbacite iz Belke. Ako Belka to izbaci, onda neće biti više igrač kakvog ga gledamo. On će iskustvom ublažiti agresivnost. On je izuzetno koristan, on celu liniju pomeri ka napred“, rekao je Petrić u emisiji „Pregled kola“ na TV Arenasport. 

Poredio ga je i sa Đenarom Gatuzom. 

„Što je vrlo bitno, pomaže u presingu, oduzimanju lopte, verovatno on to najviše puta učini na utakmici. Spomenuo sam igrača koji je došao u Rendžers iz Italije, jednog malog kluba kakva je Peruđa, Rino Gatuzo. Isti je bio kao Belka, isto radio. On je uvek dobijao te žute kartone, crvene. Kad je tamo u Škotskoj dobijao kartone gde je vrlo teško dobiti karton, onda možete da zamislite koliko je bio agresivan. Vremenom je pokazao da može i bez toga. Belka će to kroz utakmice ublažiti. Izuzetno je ko

Opširnije

Izvor: Sportske NET