Raspoloženi Piksi posle pokera protiv Švedske

od strane | sep 24, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je njegov tim neće odstupati od sadašnjeg stila igre kao i da Aleksandar Mitrović nije teže povređen.

Njegov tim pružio je vrlo efikasnu i atraktivnu partiju u duelu protiv Švedske isprativši ih sa četiri gola u mreži. Sjajno su, između ostalih, sarađivali Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, šta misli o njihovoj konekciji?

„Smatram da oni mogu da igraju zajedno. Žrtvuju se mnogo za tim. Mitrović je postigao tri gola, dok je Vlahović odigrao briljantno iako nije dao pogodak. To nije mnogo bitno, važno da je bio odličan. Oni se dobro razumeju i konstantna su opasnost za protivnika“.

Da li bi Srbija uvek trebalo da igra na gol više i kako mu je delovala odbrana sa novajlijama?

„Mislim da je ovo bilo jedno predivno veče za nas. Briljantna igra, rezultat takođe. Mislim da smo u svim elementima bili bolji od Švedske. Definitivno stil fudbala koji gajimo i koji želimo da pokazujemo daje rezultate. Pre svega, daje lepotu igri i to je nešto što me raduje. Srbija uvek igra na gol više. Pokazali smo to večeras i na svim prethodnim utakmicama. Primljen gol nije uticao negativno na nas. Naprotiv, bio je to samo dodatan motiv da nastavimo sa lepim akcijama, pas igrom. Verujem da su svi uživali, pogotovo klinci koji su bili fenomenalni i kojima se zahvaljujem. Mislim da će to dugo pamtiti. Vrlo korektna igra u odbrani, stabilna. Drago mi je zbog debitanta Srđana Babića, koji je zrelo odigrao utakmicu, baš onako kako smo želeli“.

Slovenija je ranije tokom dana pobedila Norvešku što dovelo Srbiju na deobu prvog mesta sa Halandom i drugovima.

„Znali smo za taj rezultat, ali vi biste videli ovakvu Srbiju kakav god da je bio ishod te utakmice. Čuli smo sve njihove glasove i to baš onako u jakom tonu. Jedna od tema sastanka danas je da sam igračima rekao da imamo veliku odgovornost večeras, upravo zbog te dece. Da moramo da uradimo sve da ovo pamte kao jednu lepu uspomenu. I zato mi je posebno drago što je rezultat bio takav kakav jeste“.

Srbija zna da mora da trijumfuje u Oslu i nacrtao se lisabonski discipline.

„Nisam previše razmišljao. To je nešto što ide samo po sebi. Ova utakmica večeras je nešto što je bilo najvažnije za nas, ali više nije. Sada sledi odlazak u Oslo. Imamo vremena da se pripremimo na najbolji mogući način i da tamo uradimo ono što moramo“.

Stojković je takođe otkrio o čemu razmišlja tokom utakmice.

„Razmišljam da sudija svira kraj, eto… Ne gledam previše rezultat, već šta se dešava na terenu. Gledam da li neke principe u igri koristimo kako treba. Da li se ponašamo dobro. Videlo se od starta da ćemo dominirati, da ćemo staviti na muke Švedsku i da će im biti jako teško da se otrgnu. Što se Saše Lukića tiče, ovo sve što se dešava s njim, znao sam kakve kvalitete poseduje. Imam puno poverenje u njega i njegovu igru i njegovu fudbalsku inteligenciju. Ovo što se večeras desilo je jedna fudbalska disertacija. Ne može svako da postigne ovako lep gol. Bez obzira da li je postigao gol ili ne odigrao je doktorski“.

O Kataru još ne misli.

„Daleko smo od Katara. Najvažnije je da igramo sa samopouzdanjem. Da produktujemo taj lep fudbal, napadački, da kreira šanse. Srbija mora tako da izgleda. Ona utakmica sa Norveškom… Napraviš sto šansi, ne postigneš gol… Ali, bože moj, uvek ima vremena za revanš. Imamo nekoliko dana da se odmorimo, spremimo se iako znamo norveški tim“.

Na poluvremenu, Stojković je zamenio Andriju Živkovića budući da je bilo vidljivo da Šveđani forsiraju tu stranu terena i da on ima žuti karton. Na teren je ušao Lazović koji je kasnije bio asistent.

„Ovo je fizički dosta naporna utakmica. Ti krilni igrači kao što su Kostić, Radonjić, Lazović zaista se troše. Da, jedan od razloga jeste žuti karton koji je dobio. Da bi se pronašao taj balans jer nam je leva strana bila odlična. Kostić je radio odlično. Hteli smo da odmorimo malo desnu stranu. Karton je jedan od glavnih razloga jer bi bilo pogubno i glupo da se zbog nekog starta dobije đuti. Bez obzira, Žile je odigrao odlično“.

Kakvo je stanje Aleksandra Mitrovića?

„Mitrović je dobio jedan udarac. Da je mene Lindelof udario, ja bih vam rekao kako se osećam. Ne znam kako je trenutno, ali s obzirom na to da znam kakav je Mitrović, ne verujem da će propustiti utakmicu pa makar i imao bolove. On je neko ko daje 100 odsto sebe, ali videćemo ovih dana tačno stanje. Nezgodan udarac, ali dobro. Dao im je tri gola, moraju malo da ga tuku“.

Odstupanja od ofanzivnog fudbala  neće biti.

„Nastavićemo da igramo ofanzivno. Šta je fudbal na kraju krajeva, dosadno je da bude 0:0. Ako možemo da dajemo golove, zašto ne bismo to radili. Vlahović je odigrao kao zmaj. Toliko kretanja, ubacivanja, kreiran

Opširnije

Izvor: Sportske NET