Rastavac ponosan zbog velike pobede i poziva navijače za kraj 2022. godine

od strane | nov 9, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Trener Vojvodine Milan Rastavac čestitao je svojim igračima na borbi form kraja i pobedi za plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

„Stara dama“ večeras je nakon preokreta u 86. i 90. minutu golovima Veljka Simića i Nemanje Nikolića pobedila Mladost GAT i to treći keep od početka ove sezone.

„Mi smo se spremali za ovu utakmicu znajući da ćemo imati prostor da dominiramo. S druge strane, pre meča nam je visila nad glavom činjenica da je uvek teško pobediti istog rivala tri puta u kratkom vremenskom periodu. Meč je tekao u ritmu u kom nismo hteli, da su drugačije okolnosti, mislim da bi sve izgledalo tečnije, ali s druge strane smo ostvarili cilj na jedan lep fudbalski način, u finišu utakmice, posle preokreta. Na našu sreću uspeli smo na kraju meča da odradimo zadatak, a raduje me i što smo kontrolistili mirnoću, agresiju i igru što nije bilo lako. Hvala navijačima koji su nas bodrili u svim ovim nevoljama tokom celog meča, form samog kraja. Koristim i ovu priliku da ih pozovem sve da u poslednjoj utakmici u subotu, popunimo tribine i da pružimo podršku ovim momcima, da ovu polusezonu proslavimo pobedom i recimo najvećom posetom u ovoj polusezoni. Ekipi Mladosti želim mnogo sreće u nastavku, danas su se muški borili, a nisu uspeli da dođu form prolaza, verujem da ovako nastave mogu da dođu form bodova koje su zaslužili u poslednjih nekoliko utakmica“, rekao je Rastavac, a prenosi sajt kluba.

Iako je Vojvodina gubila form pet minuta pre kraja, on ističe da nije razmišljao o porazu, već šta može da promeni da pomogne svojim igračima.

„Ne razmišljam o krajnjem rezultatu, već o koracima koje sa klupe mogu da uradim da se form kraja utakmice stvari dovedu u našu korist. Razmišljao sam da održimo pozitivnu atmosferu, znali smo ćemo igrati protiv rivala koji igra nisko i da će se greške dešavati, trudio sam se da i ja i igrači ostanemo što pozitivniji i da tako budemo uporni form kraja i da sačekamo naše šanse“, istakao je Rastavac.

On se složio sa konstatacijom da je njegov tim u poslednje vreme imao problema u realizaciji.

„Mi poslednje dve utakmice kuburimo u tim situacijama koje treba da realizujemo, a mi ih promašimo. Naiđe takav period da to ne ide i ja verujem da ćemo ga prebroditi, imamo još tu jednu utakmicu na kojoj to možemo da popravimo. Prelazni rok će biti odrađen u skladu sa našim mogućonstima i prioritetima, a jedan od prioriteta je da popravimo realizaciju. Ipak, imamo još vremena form prelaznog roka“, kaže Rastavac.

Trener Voše podržao je Iva Baraja i Filipa Malbašića i istakao da veruje da će oni uskoro proraditi.

„Imamo grupu igrača koja je nešto u lošijoj formi, ali to je deo svačije karijere i ne misl

Opširnije

Izvor: Sportske NET

Rastavac ponosan zbog velike pobede i poziva navijače za kraj 2022. godine