Savo na udaru kritika posle blamaže u Luksemburgu! Ali, otkrio je razlog poraza…

od strane | nov 18, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Ako je “petarda“ od Portugala u Zenici i mogla da se prihvati, jer se radilo o objektivno mnogo boljem rivalu, večerašnji debakl u Luksemburgu (4:1) još teže je pao ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini koji su se nadali da će ekipa iz meča u meč izgledati sve bolje pod vođstvom novog selektora Sava Miloševića.

Ogorčenje je sve veće, pa se Savo već našao i na udaru kritika. Posle meča, gost komentator na BHRT Mensur Dogan je objasnio šta najviše zamera Miloševiću.

„Teško razočaranje za sve nas. U poslednje vreme izgleda da smo zaduženi za podizanje samopouzdanja protivnicima. Šta drugo očekivati? Ovo je nekontrolisani proces koji traje druže vreme, svaku utakmicu igramo u drugačijem sastavu… Ne mogu ni igrači brzo se uklopiti u koncept igre, ako i postoji koncept igre, pa mi u 87. minutu uputimo prvi udarac u okvir gola.

Odbrana je primila četiri gola, to je najbolje merilo kako smo igrali nazad. Haotičan je proces u Savezu, padamo na rang listi, prodajemo ono malo ugleda što smo stekli i nažalost ovo nije kraj. Nije ovo dno, pogotovo ako ovako nastavimo sa konfuznim načinom vođenja reprezentacije“, rekao je Dogan.

A šta Savo kaže? Kako je večerašnja utakmica izgledala iz njegovog ugla?

„Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja. To je u jednoj rečenici razlog poraza. Bez toga je jako teško pričati o bilio kakvoj taktici, protiv ovako ozbiljnih ekipa. 

Iz toga su proizašle i loša koncentracija i reakcije. Ovo je realnost u ovom momentu. Ne vidim da je moglo bolje bez visokog nivoa i intenziteta trke“, konstatovao je Milošević.

Prokomentarisao je i učinak novajlija u nacionalnom timu.

„Tabaković i Hajradinović su pokazali da mogu biti od koristi, a i ostale novajlije su pokazale želju i to im se ne može prigovoriti. 

Protiv Slovačke ćemo promeniti ekipu i dobiti svežinu s momcima koji su odmorniji“, optimista je Milošević.

Opširnije

Izvor: Sportske NET