Sve ili ništa

od strane | sep 23, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Fudbaleri reprezentacije Srbije sastaju se sutra od 20.45 sati u okviru 5. kola „B“ divizije Lige nacija.

Pobeda je imperativ i tu dileme nema. Zašto? Srbija se suočava sa situacijom u kojoj bi prema projekciji bili u trećem šeširu u žrebu za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Plasman u „A“ diviziju, Srbiji bi doneo siguran drugi šešir i lakše rivale u kvalifikacijama te potencijalne susrete sa ekipama iz trećeg šešira kao što su Albanija, Rumunija, Crna Gora, Finska, Slovenija… 

„Za razliku od junskog termina kada smo imali četiri utakmice u deset dana, sada je raspored mnogo povoljniji. Nema prostora, a ni potrebe za nekim improvizacijama. Neću sigurno iznenaditi javnost startnom postavom. Nema Milenkovića zbog povrede, ostali smo i bez Gudelja, ali tu su drugi momci na koje uvek mogu da se oslonim i znam da će sigurno da odgovore zadatku. Nemam dilemu oko tima, pre tri dana sam stvorio sliku u glavi i svaki trening samo potvrđuje da sam doneo dobru odluku“, rekao je selektor Stojković.

Dakle, prema rečima našeg selektora, kalkualcija nema i vrlo je moguće da ćemo videti možda i najofanzivniju Srbiju u poslednjih nekoliko godina.

Kako je Predrag Rajković suspendovan, nema dileme da će na golu biti Vanja Milinković-Savić čija forma je na visokom nivou ove sezone. Odbranu bi trebalo da čine Miloš Veljković, Stefan Mitrović i Strahinja Pavlović koji se dobro snašao u Salcburgu.

Po krilima će prema svemu sudeći delovati Filip Kostić i Darko Lazović, dok će konce na sredini vući Sergej Milinković-Savić, verovatno fudbaler sa najboljom formom u selekciji i Saša Lukić. Na svojoj omiljenoj poziciji, ispred vezista, a iza napadača, biće Dušan Tadić dok bi Piksi mogao da pokuša sa Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem kao dvojicom najisturenijih. Nema prostora, reče selektor. Onda je ovo veče za supersoničnu Srbiju koja bi u stilu mogla da pozdravi mališane koji će doći na

Opširnije

Izvor: Sportske NET