“Terminator“ Naneli: “Želim da uništim svakog protivnika!“

od strane | mar 27, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Džejms Naneli je i sinoć briljirao u pobedi Partizana nad Olimpijakosom (90:75) u fantastičnoj atmosferi u “Štark Areni“.

Dao je ogroman doprinos tom trijumfu, pogotovo u prvom poluvremenu, a dan posle, govorio je za klupsku televiziju.

“Odmorio sam prošle nedelje. Bio sam malo bolestan pre prethodne utakmice, tako da sam dosta odmarao. Mislim da smo spremni za najvažniji deo sezone. Za ovo treniramo, za ovo igramo toliko utakmica da bismo došli do završnice.

Pokušavamo da se izborimo za plej-of Evrolige i da nastavimo svoj put u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da smo svi spremni“, izjavio je Naneli na početku razgovora.

Kako opisuje svoju ulogu u ekipi…

“Pokušavam da budem dobar u jednostavnim stvarima. Mislim da sam takav bio kroz čitavu karijeru. Mislim da sam u svemu bio solidan, efikasan. Tako igram. Pokušavam da budem koristan. Znam da mogu da pogodim, da mogu da doprinesem pasom, šta god je timu potrebno“, kaže Naneli.

Tridesetdvogodišnji košarkaš uverava da se ne štedi ni protiv koga, već da uvek želi da pobedi.

“Ja pokušavam da imam isti pristup, meni nije teško da nađem motiv, jer je ovo naš posao. Nije važno ko je protivnik, želim da uništim svakog protivnika. Najozbiljnije mi nije važno ko je na terenu. Svaka utakmica je prilika za dokazivanje sebi, ali i svima drugima, ali najvažnije sebi“, objašnjava Naneli.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sa trenerom Željkom Obradovićem je sjajno sarađivao i kada su sa Fenerbahčeom osvojili evropsku titulu pre šest godina.

“Svaka sezona je drugačija, kao i dinamika svakog tima. Tad kad smo osvojili, imali smo probleme, ali smo uhvatili ritam tokom sezone. Bili smo iskusniji. Iskustvo jeste važno, ali i neiskustvo ima svoje prednosti. Mlađi si, imaš više energije, drugačija je dinamika.

Osvajanje evro-titule je bilo sjajno, pravi blagoslov je biti deo takve organizacije. Imati takve saigrače, sve sjajne momke.

I ovde su odlični momci, sa karakterom, lako je poveztati se sa njima. Drugačije je, ali ipak lepo igrati za istog trenera. Kad si u njegovom timu znaš da će se raditi jako, da će biti teško, ali da će sve funkcionisati poput dobre stare mašine“, ističe Naneli.

Kako mu se dopada život u Beogradu?

“Život je dobar. Moja porodica nije ovde. Bili su mesec dana ovde, ali ćerke su mi u školi, imaju svoje obaveze. Želim da budu kod kuće, okruženi prijateljima. Teško je, ali mora tako, žrtvujem se za njih. Moja supruga drži stvari pod kontrolom, znam da se trudi i da joj nije nimalo lako. Ovde je leo živeti, ne radim ništa posebno, trening-kuća. To je to. Volim da uživam i odmaram“, priznaje Naneli.

Na kraju, poruka navijačima.

“Navijači su odlični. Pričali su mi o tome pre početka sezone, ali ne mogu ni to, ni svioja dosadašnja iskustva da uporedim sa ovim što sam doživeo ovde. Hvala svim navijačima“, poručio je Naneli.

Opširnije

Izvor: Sportske NET