Utakmica sezone za Vojvodinu?

od strane | mar 17, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je danas da je predstojeća superligaška utakmica u Ivanjici protiv Javora možda i meč sezone za njegov tim.

„Pred nama je jako bitna utakmica i ja sam je okarakterisao odmah nakon pobede nad Čukaričkim, kao utakmicom sezone. Ta tri boda mogu da nas opredele, da li se borimo za sam vrh, treću ili četvrtu poziciju ili za petu koja vodi u Evropu“, rekao je Batak, prenosi klub.

Fudbaleri Vojvodine u subotu gostuju ekipi Javora, u utakmici 27. kola Super lige Srbije.

Vojvodina je trenutno peta na tabeli domaćeg šampionata sa 46 bodova, dok je Javor na 11. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

„Javor je disciplinovana ekipa, dobro organizovana na svom terenu, a dobro se sećam i prvog susreta jesenas na ‘Karađorđu’ kada Vojvodina nije nimalo lako došlo do pobede. Svesni svega toga, već danas putujemo u Ivanjicu i nadamo se da ćemo se vratiti sa tri boda, što neće biti nimalo lako“, rekao je Batak.

Trener Vojvodine je naveo i da Uroš Vitas i Stefan Đorđević neće biti spremni za ovaj meč.

„Za sada se samo Čumić oporavio i na njega ćemo moći da računamo. I dalje ne možemo da računamo na Đorđevića i Vitasa i svi ostali su spremni“, rekao je Batak.

On se osvrnuo i na činjenicu da će Vojvodina igrati na teškom terenu, tradicionalno neugodnom za sve rivale, ali je istakao da su to uslovi na koje njegov tim mora da se prilagodi.

„Igramo ovu našu ligu i to moramo da prihvatimo, nije ni prvi ni poslednji put da Vojvodina gostuje u Ivanjici i moramo da prihvatimo sve okolnosti. U Ivanjici vlada prava fudbalska atmosfera, to je teško gostovanje, ali uz sve te okolnosti treba da stavimo naš krajnji cilj, a to je pozitivan rezultat“, naglasio je Batak.

Utakmica Javor – Vojvodina na programu je u subotu od 16.00.

Opširnije

Izvor: Sportske NET