Uvodi se plavi karton? FIFA se oglasila

od strane | feb 12, 2024 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Britanski list „Telegraf“ objavio je vest o namerama FIFA da uvede plavi karton uz crveni i žuti karton. Taj vid kazne bi sklonio igrača na dest minuta van terena, a glavni kriterijum je grubost ili nepoštovanje sudija.

FIFA je hitro reagovala objavom na društvenoj mreži „Iks“.

„FIFA želi da raščisti pitanje takozvanog plavog kartona. Nije istina da planiramo da ga uvedemo u najviši rang fudbala i svi izveštaji o tome su preuranjeni. Bilo kakvo testiranje, ako bude uvedeno, biće ograničeno na testiranje na nižim nivoima. Ovu temu ćemo ponovo otvoriti 2. marta“, navodi se u saopštenju FIFA.

Namera o uvođenju plavog kartona je krenula od Međunarodne sudijske organizacije (IFAB) kako bi se smanjio broj protesta na račun sudijskih odluka.

„Loše ponašanje igrača smo identifikovali kao ozbiljan problem za fudbal. Ispitujemo šta možemo da uradimo kroz izmene pravila igre. Postoji veliko interesovanje za ideju da samo kapiten može da priđe sudiji“, izjavio je Lukas Brud, član IFAB-a.

FIFA wishes to clarify that reports of the so-called ‘blue card’ at elite levels of football are incorrect and premature.

Any such trials, if implemented, should be limited to testing in a responsible manner at lower levels, a position that FIFA intends to reiterate when this…

— FIFA Media (@fifamedia) February 8, 2024

Opširnije

Izvor: Sportske NET