Željko Obradović: „Kakvo je to pravilo za čelendž? Nisu nam svirani očigledni faulovi“

od strane | feb 24, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović konstatovao je nakon utakmice i poraza od Fenerbahčea da su sitnice rešile meč.

On smatra da njegovom timu nisu dosuđeni neki faulovi koji su bili očigledni, te se zapitao zbog čega se pravilo oko čelendža ne unapredi.

„Rekao sam igračima u svlačionici, da su dali sve od sebe. Odlučili su sitni detalji. Činjenica je da su oni šutirali izvanredno za tri poena, ali i mi smo pravili neke greške u rotaciji. Imaju neke situacije, zbog pravila igre. Jedna lopta koja je bila očigledno naša, a nismo imali pravo na još jedan čelendž, ja sam jedan iskoristio…  Zbog pravila, ako pogodiš, logično bi bilo da imaš pravo ponovo da ga imaš. Bila je naša lopta, sudije su to videle na drugi način. To je bio ključan faul. Ogroman faul je bio na Papapetruu i na Zeku Ledeju gde Vilbekin pravi faul nad oba igrača. Ali, sudije su tako odlučile, da nije bilo za faul i šta da radimo. Tim se borio“, započeo je Obradović.

Upitan je i zbog čega je, tada najboljem igraču crno-belih Jamu Madaru skraćena minutaža.

„Madar je imao tri faula. Krenuo sam postavu u drugom poluvremenu bez Lesora jer je imao dva. Znam da je trebalo da igra ključne minute. Smajli je odigrao izvanredno u drugom poluvremenu to što je igrao. Na kraju, kada se vidi minutaža sve je manje više dobro“.

Prokomentarisao je i postavku Fenerbahčea sa Najdželom Hejs-Dejvisom na trojci i Dešonom Pjerom na četvorci.

„Ništa novo od njih što se postave tiče. Tako su igrali i u Istanbulu. Na tri i četiri njih dvojica. Njima fali Bjelica koji je doveden da igra četvorku, pa su oni napravili opciju u ta dva igrača. Uvek pokušavaju da ta igrača igraju na kreatorima. Zašto je Madar odigrao kako je odigrao? Na njemu je bio Vilbekin i mi smo to koristili. Koristili smo njihove slabe takčke. Kad je poziciona odbrana, oni su svoju odbranu igrali. Pjer je imao izmenu od dva minuta, a Hejs Dejvis je igrao 37 minuta“.

O rasporedu za Partizan i Feneru kao pretendentu za trofej…

„Zna se tačno raspored koji mi imamo. Nema nijedna laka utakmica. Fener je tim napravljen za F4. Mi imamo još devet utakmica, zna se da posle ove pauze igramo protiv Albe ovde. Prvo o tome razmišljamo, a posle o Italiji i o tome što se tamo igra. Posle gostuje

Opširnije

Izvor: Sportske NET