Ziko, Platini… Selektor Poljske se setio ko je sve promašivao penale!

od strane | nov 22, 2022 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara


Autor: Aleksandar Obrenović


sreda 23.11.2022.


00: 00


Izvor: Sportske.fetch

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Česlav Mihnjevič izjavio je večeras, posle remija sa Meksikom na startu Svetskog prvenstva, da su i veliki igrači, kao Ziko, Mišel Planitni ili Dijego Maradona promašivali penale.

Fudbaleri Poljske i Meksika odigrali su večeras u Dohi nerešeno 0:0, u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. Najbolju šansu za Poljsku propustio je Robert Levandovski čiji je udarac sa penala odbranio golman Meksika Giljermo Očoa.

„Kada se promaši penal, kao što je bio slučaj sa Robertom Levandovskim, uvek se pitamo zašto, ali samo on može da odgovori na ovo pitanje. U ponedeljak je vežbao penale i nije promašio nijedan. To su stvari koje se dešavaju„, rekao je Mihnjevič.

„Veliki igrači su promašili penale – Ziko, Platini, Maradona… i to je fudbal. Šteta za Roberta, jer znam koliko je želeo da postigne gol. Znam koliko je teško kad se promaši i kad nema pobede na kraju meča… Nije na meni da mu govorim šta treba ili ne treba, ali znam da će nam pomoći na ovom turniru“, dodao je on. 

Mihnjevič je dodao da ipak postoji „gorko-slatki osećaj“ i naveo da je Poljska i prethodni Mundijal u Rusiji počela porazom.

„Još sve zavisi od nas“, dodao je poljski selektor.

U drugom kolu Poljska igra protiv Saudijske Arabije, a Meksiko se sastaje sa Argentino

Opširnije

Izvor: Sportske NET