Hrvat koban po Hamada Međedovića: Ništa od prvog učešća na US openu za srpskog tenisera!

od strane | avg 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Velika borba je viđena, ali je na kraju slavio teniser koji je i važio za favorita i bolje je rangiran

Foto: MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović nije uspeo da se domogne glavnog žreba US Opena, pošto je već na startu kvalifikacija poražen od Hrvata Borne Goja sa 7:5, 6:7(2), 6:4.

Međedović tako posle nastupa na Rolan Garosu i Vimbldonu ove godine, nije uspeo da poveže i glavni žreb Grend slema u Njujorku.

Viđena je velika borba između našeg i hrvatskog tenisera, ali je na kraju bolje rangirani Gojo uspeo da izađe kao pobednik.

Hrvat je inače osmi nosilac kvalifikacija kao 106. na ATP listi i važio je za favorita pre meča, a tu ulogu je i opravdao.

Prvi set je doneo veliku borbu, a Međedović je prvi imao brejk loptu, koju je propustio na startu meča. Potom je sredinom seta Gojo imao tri vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Ali, na 6:5 za Hrvata, Međedovićev servis je poklekao i Gojo je iskoristio drugu set loptu za brejk koji mu je doneo vođstvo od 1:0.

Hrvat je bolje počeo i drugi set. Najpre je imao tri brejk lopte u drugom gemu, Ali se međedović izvukao, no već u šestom gemu je napravio brejk, potom i poveo sa 5:2. Bio je siguran na svoj servis i delovalo je kao da je sve izgubljeno za našeg tenisera, ali je onda Međedović napravio brejk, potom spasio meč loptu kada je servirao za ostanak u meču i uspeo je da dođe do tajbrejka u kojem je bio ubedljiv i sa 7:2 poravnao rezultat na 1:1.

Ali, ponovo je Gojo na svoj servis bio siguran u trećem setu, dok je Međedović uspeo da spasi jednu brejk loptu na startu, ali ne i drugi put u petom gemu i Gojo ovoga puta šansu nije propustio i plasirao se u naredno kolo.

Tamo ga čeka Bugarin Adrian Andrejev, koji je sa 6.3, 6:4 pobedio Nermana Fatića iz Bosne i Hercegovine.

Srbija u kvalifikacijama za US Open ima još Olgu Danilović, koja u prvom kolu igra protiv Prisile Hon iz Australije od 20.00, kao i Nataliju Stevanović, kojoj je rivalka u prvom kolu 320. igračica sveta Katrina Skot iz Amerike, a taj meč je takođe na programu od 20.00.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs