Olujno nevreme praćeno snažnom grmljavinom i kišom u Beogradu (VIDEO)

od strane | jun 9, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Danas Online, FoNetdanas 00:23

Foto: D. M. /Danas

Jako nevreme pogodilo je večeras Srbiju. U Beogradu pada obilna kiša praćena jakom grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na obilne pljuskove s grmljavinom na području Beograda.

– Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila zapadne i jugozapadne delove Beograda u narednih sat vremena premeštaće se preko centralnih ka istočnim delovima grada uslovljavajući lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i količinom kiše od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više, kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar, saopštili su iz RHMZ-a.

Kako navode iz RHMZ, nastavlja se period nestabilnog vremena sa čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Video: D. M.

Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Pljuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udaljenostima, kažu iz Hidrometeorološkog zavoda.

U popodnevnim satima područje Novog Pazara zadesilo je olujno nevreme praćeno snažnom grmljavinom i kišom i voda je preplavila ulice, a najverovatnije usled udara groma došlo je do požara na jednoj kući u Hercegovačkoj ulici.

Voda se sada povukla, a Gradski štab za vanredne situacije je zasedao večeras i doneo naredbu da se angažuju javna komunalna preduzeća na sanaciji puteva, ulica i manjeg dela rečnih korita, preneo je RTS.

Požar koji je izbio u porodičnoj kući u Hercegovačkoj ulici tokom jakog nevremena lokalizovan je, a nije bilo žrtava.

Veliki broj vatrogasaca koji su došli sa tri vozila gasili su požar, a u pomoć su priskočile komšije, građani i komunalni milicajci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Naslovna strana

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.

– Zdravko Šotra, filmski režiser

Opširnije

Izvor: Danas.rs