Više javno tužilaštvo: Marinika Tepić iznosi neistine i targetira pojedine tužioce

od strane | sep 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

D. D.danas 15:38

foto FoNet Aleksandar Barda

Više javno tužilaštvo u Beogradu reagovalo je na tekst „Tepić: Zašto je Više javno tužilaštvo prosledilo slučaj o mitu nuđenom Milenkoviću, kada je ono nadležno?“, objavljen jutros na portalu Danasa kao i današnjem broju lista, navodeći da Marinike Tepić iznosi neistine i „ugrožava samostalnost tužilaca“.

“Više javno tužilaštvo smatra da narodni poslanik Marinika Tepić u kontinuitetu dovodi u zabludu javnost iznošenjem neistina, davanjem nestručnih komentara, kao i proizvoljnim i nestručnim tumačenjima važećih zakona. Na ovaj način ona ciljano targetira pojedine tužioce i ugrožava njihovu samostalnost u postupanju, a pogotovo javne tužioce VJT u Beogradu”, navodi se u pisanoj reakciji VJT.

Kako dodaju, VJT u Beogradu očekuje reakciju Visokog saveta tužilaca na sve učestalije napade pojedinih političara na javne tužioce.

Ističu da u cilju istinitog informisanja javnosti, VJT u Beogradu ukazuje da je službena beleška inspektora Slobodana Milekovića, koja je označena oznakom „strogo poverljivo“ od strane Sektora unutrašnje kontrole MUP-a dostavljena ovom tužilaštvu 11. jula 2022. godine.

“S obzirom na hitnost informacija iz beleške, beleška je 12. jula 2022. godine ekspedovana tadašnjem Tužilaštvu za organizovani kriminal, sada Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, na nadležnost, zbog sumnje da je eventualno izvršeno krivično delo Sprečavanje i ometanje dokazivanja, iz člana 336. stav 1 Krivičnog zakonika, a koje je izvršeno u vezi sa krivičnim delima iz člana 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije za koje je nadležan Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, pred kojim postupa gore pomenuto tužilaštvo, a imajući u vidu da se pred Višim sudom u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal vodi postupak protiv okrivljenog Predraga Koluvije koji je u sredstvima javnog informisanja poznat kao “Jovanjica”, poručuju iz Višeg javnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Opširnije

Izvor: Danas.rs